Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere henvises til privathospitaler

Regionerne sendte 100.000 patienter til behandling på privathospitalerne i 2014.

Det er ifølge Berlingske en markant stigning i forhold til året før, og trafikken fra de offentlige til de private hospitaler nærmer sig nu rekordårene i slutningen af 00erne, hvor regionerne årligt sendte 110.000 patienter viderefor at sikre dem et hurtigere forløb og reducere ventelisterne. Det fremgår af en ny opgørelse fra Danske Regioner.

Mens regionerne har fået en mere pragmatisk tilgang til brugen af private aktører, er der på ny debat i Folketinget om deres rolle i sundhedsvæsenet, skriver Berlingske.dk.

Socialdemokraterne i Folketinget er stærkt uenige i et nyt borgerligt udspil om at øge brugen af private aktører i sundhedsvæsenet, men regionerne sender stadig flere patienter til undersøgelse og behandling på privathospitaler på det offentliges regning.

Mangel på kapacitet på de offentlige sygehuse fik sidste år regionerne til at henvise flere end 100.000 patienter til privathospitaler og klinikker for f.eks. at blive scannet eller få en øjenoperation.

”Patienterne er meget opmærksomme på deres rettigheder på dette område, og når ventelisterne begynder at blive lange på de offentlige hospitaler, er det oplagt at indgå fornuftige aftaler med de private om et samarbejde. Det handler om at bruge den kapacitet, der er, når der er behov for det. Det vigtigste er jo at få behandlet patienterne,” siger formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

Læs mere på Berlingske.dk

 

Tags: privathospitaler, ventelister, screeninger, scanninger

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter