Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere henvises til privathospitaler

Regionerne sendte 100.000 patienter til behandling på privathospitalerne i 2014.

Det er ifølge Berlingske en markant stigning i forhold til året før, og trafikken fra de offentlige til de private hospitaler nærmer sig nu rekordårene i slutningen af 00erne, hvor regionerne årligt sendte 110.000 patienter viderefor at sikre dem et hurtigere forløb og reducere ventelisterne. Det fremgår af en ny opgørelse fra Danske Regioner.

Mens regionerne har fået en mere pragmatisk tilgang til brugen af private aktører, er der på ny debat i Folketinget om deres rolle i sundhedsvæsenet, skriver Berlingske.dk.

Socialdemokraterne i Folketinget er stærkt uenige i et nyt borgerligt udspil om at øge brugen af private aktører i sundhedsvæsenet, men regionerne sender stadig flere patienter til undersøgelse og behandling på privathospitaler på det offentliges regning.

Mangel på kapacitet på de offentlige sygehuse fik sidste år regionerne til at henvise flere end 100.000 patienter til privathospitaler og klinikker for f.eks. at blive scannet eller få en øjenoperation.

”Patienterne er meget opmærksomme på deres rettigheder på dette område, og når ventelisterne begynder at blive lange på de offentlige hospitaler, er det oplagt at indgå fornuftige aftaler med de private om et samarbejde. Det handler om at bruge den kapacitet, der er, når der er behov for det. Det vigtigste er jo at få behandlet patienterne,” siger formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

Læs mere på Berlingske.dk

 

Tags: privathospitaler, ventelister, screeninger, scanninger

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter