Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Rinvoq får anbefaling fra Medicinrådet

Medicinrådet anbefaler Rinvoq (upadacitinib) som standardbehandling til visse voksne med psoriasisgigt (PsA). 

Ringvoq er i forvejen indiceret til behandling af kronisk leddegigt, og nu anbefales behandlingen også til voksne patienter, der ikke har effekt af eller ikke tåler andre reumatiske lægemidler. 

Rinvoq kan anvendes som monoterapi eller i kombination med methotrexat, og Medicinrådet vurderer, at effekten af midlet er sammenlignelig med den behandling, patienterne får i dag. Desuden vurderes det, at omkostningerne ved behandlingen er rimelige, når man sammenligner med andre andet-valg biologiske lægemidler, der i dag anvendes til patientgruppen.

Hvor Rinvoq skal placeres i forhold til andre midler til behandling af PsA, vil rådet ikke tage stilling til, før den behandlingsvejledning er færdig, som det i november 2020 blev besluttet at udarbejde vedrørende psoriasisartrit. Behandlingsvejledning skal erstatte den nuværende RADS-behandlingsvejledning for anvendelse af biologisk behandling af psoriasisartrit.

Medicinrådet er desuden i gang med at vurdere data for sikkerheden af JAK- hæmmere til inflammatoriske sygdomme, og først når dette er afklaret vil rådet tage stilling til, om Rinvoq kan sidestilles med de øvrige biologiske og targeterede syntetiske lægemidler, der bruges til psoriasisartrit. Derfor vil behandlingen foreløbig ikke blive indplaceret i lægemiddel- rekommandationen.

Rådets sikkerhedsvurdering sker blandt andet på baggrund af, at både FDA og EMA sidste år anbefalede særlig opmærksomhed over for JAK-hæmmere i forhold til risiko for venøs tromboemboli (VTE), alvorlige infektioner hos ældre, risiko for alvorlige kardiovaskulære hændelser og kræft ved behandling med disse lægemidler til inflammatoriske sygdomme. Det er dog endnu uklart, hvorvidt der er tale om, at disse bivirkninger er en klasseeffekt for JAK-hæmmere.

Upadacitinib er en selektiv Janus kinase (JAK) inhibitor, der primært hæmmer JAK1 og JAK1/3. JAK spiller en vigtig rolle i betændelsesprocessen og i den beskadigelse af leddene, som finder sted ved PsA. TNF-hæmmeren adalimumab er i øjeblikket førstevalg for behandling af alle patientpopulationerne i Medicinrådets lægemiddelrekommandation for PsA.