Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Amning kan reducere kvinders risiko for diabetes

Jo længere en kvinde med gestationel- eller graviditetsrelateret diabetes ammer sit barn, des lavere er risikoen for at udvikle type 2-diabetes senere i livet.

Det antyder en analyse fra bl.a. National Institutes of Health (NIH), hvor forskere har analyseret data fra Nurses Health Study II, en langtidsundersøgelse af risikofaktorer for kroniske sygdomme hos kvinder.

Af mere end 4.000 kvinder i undersøgelsen, der havde svangerskabsdiabetes, udviklede 873 type 2-diabetes i løbet af 25 år.

Sammenlignet med kvinder med svangerskabsdiabetes, der ikke havde ammet, var de, der ammede i seks til 12 måneder, ni procent mindre tilbøjelige til at udvikle type 2-diabetes. Kvinder der ammede i op til to år, havde 15 procent mindre sandsynlighed for at udvikle type 2-diabetes, mens kvinder, der ammede i mere end to år, havde 27 procent mindre sandsynlighed.

Undersøgelsen blev udført af Cuilin Zhang, der er læge på NIHs Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), og kolleger. Det er offentliggjort i Diabetes Care.

Forskerne mener, at klinikere bør overveje at tilskynde patienter med svangerskabsdiabetes til at amme, hvis de er i stand til det, for potentielt at reducere deres risiko for type 2-diabetes.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo