Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserAmning kan reducere kvinders risiko for diabetes

Jo længere en kvinde med gestationel- eller graviditetsrelateret diabetes ammer sit barn, des lavere er risikoen for at udvikle type 2-diabetes senere i livet.

Jo længere en kvinde med gestationel- eller graviditetsrelateret diabetes ammer sit barn, des lavere er risikoen for at udvikle type 2-diabetes senere i livet.

Det antyder en analyse fra bl.a. National Institutes of Health (NIH), hvor forskere har analyseret data fra Nurses Health Study II, en langtidsundersøgelse af risikofaktorer for kroniske sygdomme hos kvinder.

Af mere end 4.000 kvinder i undersøgelsen, der havde svangerskabsdiabetes, udviklede 873 type 2-diabetes i løbet af 25 år.

Sammenlignet med kvinder med svangerskabsdiabetes, der ikke havde ammet, var de, der ammede i seks til 12 måneder, ni procent mindre tilbøjelige til at udvikle type 2-diabetes. Kvinder der ammede i op til to år, havde 15 procent mindre sandsynlighed for at udvikle type 2-diabetes, mens kvinder, der ammede i mere end to år, havde 27 procent mindre sandsynlighed.

Undersøgelsen blev udført af Cuilin Zhang, der er læge på NIHs Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), og kolleger. Det er offentliggjort i Diabetes Care.

Forskerne mener, at klinikere bør overveje at tilskynde patienter med svangerskabsdiabetes til at amme, hvis de er i stand til det, for potentielt at reducere deres risiko for type 2-diabetes.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter