Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

SST har fokus på behandling af migræne i almen praksis

Hvilken anfalds- og forebyggende medicin til behandling af voksne med migræne har man selv i værktøjskassen som praktiserende læge? Og hvornår bør patienter med migræne henvises til specialist? 

Det fokuserer Månedsblad for Rationel Farmakoterapi på i det nyeste nummer.

Størstedelen af patienter med migræne bliver behandlet i almen praksis. Der er de senere år kommet nye behandlingsmuligheder til patienter med kronisk migræne - de såkaldte CGRP-antistoffer - som kun neurologer ansat på sygehus må behandle patienter med. For at komme i betragtning til den nye behandling, skal patienten med kronisk migræne nemlig have forsøgt behandling med to forskellige forebyggende lægemidler.

”I månedsbladet vil vi gerne gøre det helt klart, at der er flere behandlingsmuligheder i almen praksis – og at det er vigtigt at afprøve de forskellige muligheder. Det er de færreste migrænepatienter, der har behov for specialistbehandling, som der desuden i øjeblikket er lang ventetid på. Derfor er det vigtigt at prøve alle de muligheder af, der er i almen praksis,” siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Iben Lund Thonesen.

Månedsbladet gennemgår desuden de muligheder, der er for behandling hos de privatpraktiserende neurologer og på hovedpineambulatorierne, samt behandlingsmulighederne for kvinder, der har migræne i forbindelse med menstruation. Derudover er der et afsnit om medicinoverforbrugshovedpine, og hvordan lægen kan håndtere det i almen praksis.