Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kilde: Landspatientregistret, 2007-13. Faldet i antal operationer i 2008 skyldes strejke blandt sygeplejerskerne.Kilde: Landspatientregistret, 2007-13. Faldet i antal operationer i 2008 skyldes strejke blandt sygeplejerskerne.

Flere ældre får operationer og bedre livskvalitet

Et stigende antal danskere over 65 år får nye hofter, knæ og hjerteklapper. Flere og flere opereres også for grå stær.

Et nyt knæ eller en hofteprotese kan være afgørende for livskvaliteten senere i livet. Og en ny analyse fra Danske Regioner viser, at der opereres stadig flere. Borgere over 65 år tegner sig for en stor del af det stigende antal operationer.

Ældre Sagen mener, at operationerne kan have stor betydning for livskvaliteten.

”At kunne få en operation betyder, at ældre kan få et aktivt liv og gøre lige præcis det, de har lyst til og ikke må lade sig begrænse af kroppens skavanker,” siger chefkonsulent i Ældre Sagen, Margrethe Kähler, til Danske Regioner.

En anden positiv nyhed er, at markante ændringer i operationsforløbene betyder, at ældre kommer sig hurtigere efter en operation.

Accelererede operationsforløb har især betydning for ældre, der ofte har komplicerede sygdomme. Ved et accelereret forløb begrænses risikoen for komplikationer.

Læs mere på regioner.dk

Tags: hofteoperation, livskvalitet, operationsforløb

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter