Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserDepression og angst øger risiko for at dø af kræft

Blandt mennesker med depression og angst har dem, der scorer højst på skalaerne, flere dødsfald som følge af kræft. Det gælder især kræft i tarme, prostata, bugspytkirtel og spiserør samt leukæmi.

Dette fremgår af en britisk undersøgelse publiceret i BMJ – hvor resultaterne er justeret for alder, rygning, fysisk aktivitet og andre faktorer.

I tilfælde af tyktarms- og prostatakræft, fandt forskerne en ’dosis-respons’-effekt: jo værre, desto større sandsynlighed for at dø.

Da de undersøgte briter kan have haft udiagnosticeret kræft ved starten af ​​undersøgelsen – hvilket ville påvirke deres humør – indregnede forskerne denne mulighed ved at udelukke patienter, der døde af kræft i de første fem år. Resultaterne var dog stort set de samme.

En mere præcis sammenhæng mellem årsager og virkning i tilfældet angst/depression og død af kræft kan ikke bestemmes på baggrund af denne undersøgelse. Hertil kræves mere forskning, påpeger forskerne.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter