Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Danskerne fortjener et Sundhedsparti

Af Kristian Lund d. 31 august 2017 i kategorien Politik

Danskerne har brug for et Sundhedsparti, helst hurtigt, inden det går helt galt. Lige nu tåger politikerne rundt på Christiansborg i den vildfarelse at danskernes højeste ønske er skattelettelser og alle mulige andre afgiftsreduktioner.

Snollede 500 mio. kr. har regeringen afsat til sundheden, altså en rynke i havet, og en splint i rumpen.

Lungemedicinerne klæder nævn af til skindet

Af Kristian Lund d. 23 august 2017

Det sker – men efterhånden for sjældent – at man blæses omkuld over læger, som tør tage risici for at kæmpe for de behandlinger, som de tror på. Den slags er ikke karrierefremmende hos deres chefer. Man risikerer tværtimod at blive beskyldt for at stå i ledtog med fanden selv – eller ligefrem medicinalindustrien.

Klinikcheferne på RH vinder pyrrhussejr

Af Kristian Lund d. 22 august 2017 i kategorien Prioritering

Med sådanne venner, behøver man ikke fjender.

Kilinikcheferne på Rigshospitalet er fundet sammen om en protestskrivelse til Region Hovedstaden. Budskabet fra denne kreds – blandt dem en hel stribe at landets allerfineste og mest kompetente læger - var direkte og rettet til ledelsen af deres region: Nu kan vi ikke længere leve op til de berettigede forventninger patienter, pårørende, ja, borgere, måtte have til vores indsats.

SOS, psykiatrien nødstedt i Hovedstaden

Af Kristian Lund d. 21 august 2017 i kategorien Politik

Børne- og Ungepsykiatrien i Region Hovedstaden har sendt sit SOS til sin ledelse. Hjælp os. Nu. Vi magter ikke at levere en forsvarlig patientbehandling, hvis vi samtidig skal levere varen på Sundhedsplatformen. 

Medicintilskudsnævnet vil øge overbehandling med steroider

Af Kristian Lund d. 19 juni 2017 i kategorien Prioritering

Sundhedspolitikerne burde følge Medicintilskudsnævnets afgørelse vedrørende behandling af KOL og astma tæt. Processen har stået på i tre år. Intet mindre. Men nu nærmer en afgørelse sig, og alt tyder på, at den kommer til at flugte med Medicintilskudsnævnets patientfjendtlige linje.

Data fra virkeligheden på fremmarch

Af Kristian Lund d. 13 juni 2017 i kategorien Diverse

Overalt er såkaldt real world evidence på fremmarch. Man ser det ved videnskabelige kongresser, og i de medicinske debatter – og det er en kæmpe chance for Danmark, som er olympisk mester på feltet.

Lipidkrigen: Nu skal Medicinrådet vise sit værd – for første gang

Af Kristian Lund d. 06 juni 2017 i kategorien Prioritering

Lipidkrigen er på vej ind i sin næste og afgørende fase. I dag, 7. juni, skal Medicinrådet træffe sin første virkeligt vigtige beslutning. Hvad skal Danmark satse på, når det gælder de såkaldte PCSK9-hæmmere, som har vist sig at være anvendelige til at reducere LDL-kolesterol hos patienter, som reelt er truet på livet.

Hvor er hunden begravet på Rigshospitalet?

Af Kristian Lund d. 30 maj 2017 i kategorien Behandlinger

Sådan kommer man på forsiden af landets aviser og bliver kommenteret i talrige indslag på tv – foruden at man får en alvorlig balle fra en af landets store patientforeninger. Man skal bare aflyse hver 8. hjerteoperation, med henvisning til, at der er overraskende mange akutte patienter.

Ebberød Bank sætter sig på medicingodkendelserne

Af Kristian Lund d. 18 maj 2017 i kategorien Prioritering

Vi lever sandelig i spøjse tider.

Nu har Medicintilskudsnævnet, efter mere en tre års arbejde, barslet med en løsning, som kan minimere samfundets udgifter til medicin til patienter med KOL og astma. Det er tredje forsøg fra nævnet, som ellers består af begavede og indsigtsfulde læger - men man er ifølge formanden for Dansk Lungemedicinsk Selskab, Ole Hilberg, ikke nået frem til en brugbar løsning.

Flyvbjerg på charmeoffensiv: Vi er parat til samarbejde

Af Kristian Lund d. 05 maj 2017 i kategorien Diverse

Er I ikke vildt imponerede!

Fra scenekanten kiggede Allan Flyvbjerg begejstret ud over forsamlingen, der dog ikke viste synderlige tegn på benovelse. 

Den øverste chef for det danske sundhedsvæsen mest ambitiøse og nytænkende projekt, Steno Diabetes Center, som nu skal rulle ud over hele landet i forskellige former, var inviteret på besøg hos kardiologerne til årsmødet i Dansk Cardiologisk Selskab til at give en såkaldt Opening lecture om Diabetologi for kardiologer. 

Umuligt ikke at holde af tanken om DANNOAC, men....

Af Kristian Lund d. 04 maj 2017 i kategorien Prioritering

Bare for en god ordens skyld. DANNOAC er et respektindgydende projekt, ambitionerne er gode og tårnhøje, og det kan placere Danmark på verdenskortet, når det gælder store kliniske studier.

Folkene bag projektet skal også roses. Det er sjældent, at sådanne idéer får liv i Danmark, og det er kun lykkes på grund af projektmagernes ildhu, deres gode netværk og så selve visionen.

Landsdækkende DANNOAC falder fra hinanden

Af Kristian Lund d. 02 maj 2017 i kategorien Behandlinger

Region Hovedstaden ser ud til at skulle gå enegang med DANNOAC, og Hjerteforeningen får næppe et landsdækkende studie af de nye NOAK-lægemidler mod atrieflimren og venøs tromboemboli. 

Vågn op, misbrug af ADHD-medicin skal tages alvorligt

Af Kristian Lund d. 28 april 2017 i kategorien Behandlinger

Man må næsten nive sig i armen, når man hører, at det har vokset sig til et velvoksent problem herhjemme, at unge med ADHD sælger deres Ritalin til andre unge på udkig efter en rus eller som hjælp ved eksamenssituationer.

Gastrolægerne skal tænkes ind i teknologisatsning

Af Kristian Lund d. 06 april 2017 i kategorien Politik

Speciallægemanglen skriger til himlen, og ingen er i tvivl om at noget skal gøres. Det har stået på i årevis, og på mange områder er situationen desperat. Også mave-tarm området er indhentet af manglen på lægeressourcer, og derfor er også det speciale tænkt med i de aktuelle og superambitiøse planer om moderne sundhedsteknologi og telemedicin. 

Kunne fedmekirurgi-retningslinjen være løst med en lokumsaftale

Af Kristian Lund d. 05 april 2017 i kategorien Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens håndtering af den kliniske retningslinje for fedmekirurgi er historisk, ikke mindst fordi den sker netop som det danske sundhedsvæsen skal vænne sig til Medicinrådet - og den prioritering, som rådet forventes at kunne præstere.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter