Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

FDA har godkendt det første biosimilære lægemiddel

Det biosimilære præparat Zarxio er blevet godkendt af det amerikanske Food and Drug Administration (FDA).

Præparatet forbedrer tilstanden hos patienter, der har mistet hvide blodlegemer ved kemoterapi, og er en billigere kopi af Amgens biologiske lægemiddel Neupogen, som blev godkendt af FDA i 1991.

Zarxio produceres af Sandoz og er siden 2009 godkendt i Europa under navnet Zarzio. Godkendelsen i USA kommer flere år efter en amerikansk lov, der tillader brug af biosimilære præparater.

”Biosimlære præparater vil give adgang til vigtige behandlinger for patienter, der har brug for dem. Patienter og sundhedsvæsenet kan være sikre på, at kopipræparater, som er godkendt af FDA, overholder organisationens strenge krav om sikkerhed, effektivitet og kvalitet,” siger kommisær i FDA, Margaret Hamburg.

FDA har godkendt Zarxio til samme indikationer som Neupogen, herunder for patienter med visse typer cancer og som får kemoterapi. Præparaterne øger antallet af hvide blodlegemer i knoglemarven, f.eks. efter behandling, der som bivirkning hæmmer knoglemarvens normale funktion.

Tags: biosimilære, Zarzio

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter