Stem på en psykiater. For første gang i lægernes historie

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny behandling mod fremskreden livmoderhalskræft

EU har godkendt lægemidlet Avastin i kombination med kemoterapi til kvinder med fremskreden livmoderhalskræft.

Forskning viser, at behandlingen kan forlænge kvindernes liv. Og godkendelsen bygger på et videnskabeligt studie, hvor forskere har sammenlignet en gruppe kvinder med fremskeden livmoderhalskræft, der fik kemoterapi, med en gruppe, der fik kemoterapi sammen med Avastin.

Resultatet var, at de kvinder, der fik Avastin, havde en medianoverlevelse på 16,8 måneder, sammenlignet med 12,9 måneder hos de kvinder, der kun fik kemoterapi.

Når Avastin kombineres med kemoterapi, har det altså vist sig at kunne forlænge kvindernes liv. Avastin kan dæmpe væksten af kræftsvulster.

Ifølge lægemiddelvirksomheden Roche, der markedsfører Avastin, kan behandlingen gavne cirka 75 danske kvinder årligt med fremskreden livmoderhalskræft.

Avastin er allerede kendt fra behandlingen af flere andre former for kræft.

 

Læs mere på Kræftens Bekæmpelse

 

Tags: Avastin, livmoderhalskræft, kemoterapi

Onlineværktøjer giver bedre blodsukkerkontrol

Diabetespatienter kontrollerer deres blodsukker bedre, hvis de bruger onlineværktøjer eller mobilapps - både med hensyn til blodsukkermålinger og til medicin adhærens.

Højt testosteronniveau øger kvinders risiko for diabetes

Et højt testosteronniveau øger kvinders risiko for både type 2-diabetes og bryst- og endometriecancer. Hos mænd ser et højere testosteronniveau dog ud til at medføre en lavere diabetes-risiko, men en højere risiko for prostatakræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter