Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny behandling mod fremskreden livmoderhalskræft

EU har godkendt lægemidlet Avastin i kombination med kemoterapi til kvinder med fremskreden livmoderhalskræft.

Forskning viser, at behandlingen kan forlænge kvindernes liv. Og godkendelsen bygger på et videnskabeligt studie, hvor forskere har sammenlignet en gruppe kvinder med fremskeden livmoderhalskræft, der fik kemoterapi, med en gruppe, der fik kemoterapi sammen med Avastin.

Resultatet var, at de kvinder, der fik Avastin, havde en medianoverlevelse på 16,8 måneder, sammenlignet med 12,9 måneder hos de kvinder, der kun fik kemoterapi.

Når Avastin kombineres med kemoterapi, har det altså vist sig at kunne forlænge kvindernes liv. Avastin kan dæmpe væksten af kræftsvulster.

Ifølge lægemiddelvirksomheden Roche, der markedsfører Avastin, kan behandlingen gavne cirka 75 danske kvinder årligt med fremskreden livmoderhalskræft.

Avastin er allerede kendt fra behandlingen af flere andre former for kræft.

 

Læs mere på Kræftens Bekæmpelse

 

Tags: Avastin, livmoderhalskræft, kemoterapi

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter