Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Kæmpe-rapporter om hjernerystelse: Flere hundrede konkrete anbefalinger til danske fagfolk

20 års forskning om hjernerystelse er for første gang samlet og offentliggjort på dansk. I to mastodont-rapporter på cirka 600 sider om henholdsvis voksne og om børn og unge med hjernerystelse har Dansk Center for Hjerneskade opsamlet al væsentlig forskning på området. Rapporterne giver samtidigt flere hundrede evidensbaserede anbefalinger til fagpersoner.

Gentest kan kan blive fremtidens indgang til migræneudredning

Ved hjælp af polygene risikoscorer (PRS) er det potentielt muligt at vurdere, om migrænepatienter vil have gavn af en given behandling. På sigt vil man på den måde kunne reducere udredningstiden for migræne, mener genetikforskeren Thomas Folkmann Hansen.

Lægemidlet lecanemab viser lovende behandling mod Alzheimers

Det har skabt lange ventelister og flaskehalse, at botox- og CGRP-behandlingen af migræne kun har måttet foregå på hospitalsklinikkerne. Danske Nervelægers Organisation kalder det for en fiasko, at man ikke har bredt den specialiserede behandling mere ud til de praktiserende neurologer.

Hovedpineformand: Drop de rigide regler og oplys arbejdsgiverne

Hvis migrænikere skal kunne rummes på og uden for arbejdsmarkedet, er vi nødt til at gøre op med rigide regler og oplyse arbejdsgivere om muligheder, siger formand for patientforening for hovedpineramte. FOA ønsker ikke lovændring men efterlyser fælles ansvar for kronikere.