Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserPressenævnet kritiserer Medicinsk Tidsskrift

Medicinsk Tidsskrift får kritik for ikke at give Peter Gøtzsche mulighed for at kommentere krænkende udsagn, der har vist sig ukorrekte.

Medicinsk Tidsskrift bragte i marts måned en artikel om et seminar afholdt af Peter Gøtzsche i forbindelse med Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde. Artiklen indeholdt ukorrekte og krænkende oplysninger om baggrunden for seminaret.

Peter Gøtzsche har klaget til Pressenævnet. Pressenævnet kritiserer Medicinsk Tidsskrift for at bringe ukorrekte og krænkende oplysninger om Peter Gøtzsche uden forud at forelægge oplysningerne, således at Peter Gøtzsche kunne kommentere og korrigere de skadelige udsagn og i sammenhæng hermed besvare beskyldningerne.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk”.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter