Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Praktiserende læger undrer sig over ny regionsklinik i Aalborg

De praktiserende læger i Nordjylland udtrykker stor undren og savner forståelse for den udmelding, som regionsrådsformand Ulla Astman kom med i DR P4 Nordjyllands Radio torsdag den 10. marts 2016, om at åbne en regionsklinik i Aalborg.

Formand for de praktiserende læger i Nordjylland, PLO-Nordjylland, Annemette Alstrup, udtaler:

”De praktiserende læger undrer sig og savner forståelse for, at regionen netop nu vælger at åbne en regionsklinik i Aalborg. En plan, som PLO-Nordjylland ikke på forhånd er blevet orienteret om. PLO-Nordjylland har netop tidligere på ugen sendt et brev til samtlige praktiserende læger i Aalborg Kommune med appel om, at lægepraksis åbner for tilgang. Det har allerede betydet, at flere læger i Aalborg har givet tilsagn om at åbne for tilgang af 250 patienter. Det dækker behovet aktuelt”.

Annemette Alstrup tilføjer:

”Oprettelse af en regionsdrevet lægeklinik er omkostningstungt og er væsentligt dyrere end en klinik på almindelige overenskomstvilkår. PLO-Nordjylland og regionen samarbejder om at sikre lægedækningen i hele regionen, men vi finder denne enegang fra regionens side om at oprette en regionsklinik ødelæggende for samarbejdet”.

PLO-Nordjylland vil rejse sagen på næste møde i Samarbejdsudvalget for almen lægegerning den 31. marts 2016.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter