Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserHenrik Ullum vil være formand for Lægeforeningen

Den sjette kandidat har meldt sig som kandidat som formand for Lægeforeningens 32.000 medlemmer. Det er Lægevidenskabelige Selskabers (LVS) formand, professor og overlæge på Rigshospitalet, Henrik Ullum.

Lægerne skal 19. juni have valgt ny formand, efter at Andreas Rudkjøbing har valgt at stoppe og færdiggøre sin uddannelse til speciallæge i samfundsmedicin.

"Jeg har som formand for LVS opbygget et kæmpe netværk fra sundhedspolitikere på Christiansborg til ledelserne i regionerne og vores vigtige allierede i andre interesseorganisationer. Jeg har som formand for LVS oplevet, hvordan vi, når vi som læger allierer os med andre interessenter, kan komme igennem med vigtige, sundhedspolitiske agendaer. Jeg har en brændende interesse for sundhedspolitik generelt og håber at kunne få lov at videreføre denne interesse som formand for Lægeforeningen," skriver Henrik Ullum i en præsentation af sig selv. 

Han slår på øget faglighed og øget samarbejde i lægestanden.

"Vi har i de seneste år oplevet, at den lægefaglige stemme har haft svært ved at trænge igennem. Det gælder politisk indførte behandlinger uden evidens, udsultning af sundhedsvæsnet og et øget fokus på klager og sanktioner, selvom viden siger, at læring og træning giver bedre patientsikkerhed. Vi ser, at selvopstillede eksperter på sociale medier fylder uforholdsmæssigt i forhold til faktuel, sundhedsfaglig viden. Vi skal insistere på vores ytringsfrihed og på, at det skal være fagligheden, der vejer tungest," siger han.

Henrik Ullum bor i Hillerød, er gift og har fire børn i alderen 17-28 år. Han elsker sport og bruger daglige cykelture mellem Hillerød og København som et mentalt frirum.

Alle kandidaterne

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter