Inflammations-sygdommene behøver et nationalt center

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fem ansatte på blodprøveafdeling smittet med covid-19

I alt otte medarbejdere på Aalborg Universitetshospital er smittet med covid-19, heriblandt fem medarbejdere på klinisk biokemisk afdeling, hvor man blandt andet håndterer blodprøver.

Det oplyser Region Nordjylland til DR.

Der er også en medarbejder på hjerte-lungekirurgisk og to medarbejdere på reumatologisk afdeling, der er smittet.

Hospitalet vurderer ikke, at de fem medarbejdere på klinisk biokemisk afdeling har smittet hinanden.

"Det har været uafhængigt af hinanden. Man kan jo godt have pådraget sig smitten ude i det omgivne samfund," siger lægefaglig direktør på hospitalet Michael Braüner Schmidt til DR.

Michael Braüner Schmidt mener, at hospitalet har handlet rettidigt i forhold til at inddæmme smitten ved at sende medarbejdere hjem, der har været i tæt kontakt med de smittede, og også at få testet det øvrige personale.

I alt er 200 medarbejdere med relation til klinisk biokemisk afdeling blevet podet.

Sundhedsminister undviger spørgsmål om insulintilskud

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har spurgt sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvad hans holdning er til Medicintilskudsnævnets forslag om at fjerne generelt tilskud til en lang række insulin-præparater. 

Tilskudsnævn håber, at færre tilskud til insulin vil presse priser

Medicinsk Tidsskrift har fået indsigt i en e-mail sendt fra Lægemiddelstyrelsen til Sundheds- og ældreministeriet, hvori det beskrives, at Medicintilskudsnævnet håber, at det stærkt kritiserede forslag om at fjerne tilskud til en lang række insulin-præparater vil resultere i et prisfald på præparaterne.

Overvældende interesse for sygehustilbud til patienter med svær overvægt

104 mennesker med BMI over 30 er netop nu henvist til Det Syddanske Overvægtsinitiativ (SDOI) på Sydvestjysk Sygehus, der åbnede for henvisninger fra de praktiserende læger i slutningen af august. Initiativet er dimensioneret til at modtage 500 patienter om året, så det er mange henvisninger på meget kort tid.

Farvel til ordet sukkersyge på etiketter og recepter

Ordet sukkersyge vil ikke længere fremgå af recepter og doseringsetiketter efter en henvendelse til Lægemiddelstyrelsen fra Steno Diabetes Center Odense og tænketanken Type 1.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter