Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mælkesyrebakterier kan reducere risikoen for Crohns

Lactobacillus-bakterier (mælkesyrebakterier) i mikrobiotaen styrker tarmens foring i en interaktion med immunsystemceller.

Det viser en international undersøgelse anført af Universidad Complutense de Madrid (UCM) og det spanske Nationale Center for Kardiovaskulær Forskning (CNIC).

Resultaterne, der er baseret på museforsøg, åbner for nye behandlinger af sygdomme som colitis ulcerosa eller Crohns sygdom, hvor tarmbarrieren bliver så svækket, at bakterier kan overføres til andre organer, hvilket kan forårsage inflammatoriske processer.

Indtil nu har der kun eksisteret nogle få beskrivelser af specifikke kommensaler i musemikrobiotika, der stimulerer immunsystemet og regulerer lymfocytpopulationen, hvilket hjælper med at sikre, at bakterier forbliver i nichen, hvor de er gavnlige.

"Vores forskning viser, at der er molekylære mønstre til stede i - eller udskilles af - kommensale intestinale bakterier, som bliver genkendt af en receptor i immunsystemceller kaldet Mincle," fortæller El Salvador Iborra fra Immunologisk Institut ved UCM.

Denne interaktion mellem Mincle og gavnlige Lactobacillus-bakterier forekommer i områder i tyndtarmen kaldet Peyers patches og fremmer en gavnligt respons.

Undersøgelsen er baseret på mus uden Mincle-celler eller mus, der manglede et af proteinerne involveret i intracellulær signalering af denne receptor, kaldet Syk.

Forskerne fandt, at denne mangel førte til manglende fremstilling af de instruktioner, der var nødvendige for at generere tarmlymfocytter, som er afgørende for regulering af den intestinale immunbarriere funktion.

"Vi fandt ud af, at denne reduktion i lymfocytpopulationen medførte en forværring af tarmbarrierefunktionen, hvilket førte til en stigning i antallet af bakterier, der kunne migrere fra tarmen og nå frem til leveren, hvilket genererer leverbetændelse og metaboliske forandringer," forklarer Iborra, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Immunity.

Resultaterne af denne undersøgelse åbner en ny vej til behandling af sygdom, som gunstige probiotiske mikroorganismer, der er i stand til at interagere med denne receptor - eller præbiotika, der er i stand til at fremme væksten af ​​disse intestinale bakterier," siger UCM-forskeren.

En anden mulighed er behandling med syntetiske forbindelser, der er i stand til at binde sig til Mincle og udløse den gavnlige respons, påpeger Iborra.

Myte afkræftet: SU'ere er ikke farlige for hjertet

EASD 2019: Sulfonylurinstof (SU) ser alligevel ikke ud til at øge risikoen for tidlige død af hjertekar-sygdom, selv om det hos mange har været en udbredt opfattelse i årtier.

NYHEDSKOMMENTAR:

Rygterne om SU's død var temmelig overdrevne

EASD 2019: Det er sjældent, at nogen ligefrem håber på snarlig død for andre. Men sådan har det vist været med lægemidlet glimepirid, en første generation SU, her på EASD.

Tillykke, Filip Knop, godt gået!

EASD 2019: Filip Krag Knop havde skiftet t-shirt'en ud med jakke, skjorte og slips - og trainerne med lædersko, da han holdt sin Minkowski-forelæsning efter at have modtaget prisen af EASD’s præsident den britiske professor David R. Matthews.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter