Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mælkesyrebakterier kan reducere risikoen for Crohns

Lactobacillus-bakterier (mælkesyrebakterier) i mikrobiotaen styrker tarmens foring i en interaktion med immunsystemceller.

Det viser en international undersøgelse anført af Universidad Complutense de Madrid (UCM) og det spanske Nationale Center for Kardiovaskulær Forskning (CNIC).

Resultaterne, der er baseret på museforsøg, åbner for nye behandlinger af sygdomme som colitis ulcerosa eller Crohns sygdom, hvor tarmbarrieren bliver så svækket, at bakterier kan overføres til andre organer, hvilket kan forårsage inflammatoriske processer.

Indtil nu har der kun eksisteret nogle få beskrivelser af specifikke kommensaler i musemikrobiotika, der stimulerer immunsystemet og regulerer lymfocytpopulationen, hvilket hjælper med at sikre, at bakterier forbliver i nichen, hvor de er gavnlige.

"Vores forskning viser, at der er molekylære mønstre til stede i - eller udskilles af - kommensale intestinale bakterier, som bliver genkendt af en receptor i immunsystemceller kaldet Mincle," fortæller El Salvador Iborra fra Immunologisk Institut ved UCM.

Denne interaktion mellem Mincle og gavnlige Lactobacillus-bakterier forekommer i områder i tyndtarmen kaldet Peyers patches og fremmer en gavnligt respons.

Undersøgelsen er baseret på mus uden Mincle-celler eller mus, der manglede et af proteinerne involveret i intracellulær signalering af denne receptor, kaldet Syk.

Forskerne fandt, at denne mangel førte til manglende fremstilling af de instruktioner, der var nødvendige for at generere tarmlymfocytter, som er afgørende for regulering af den intestinale immunbarriere funktion.

"Vi fandt ud af, at denne reduktion i lymfocytpopulationen medførte en forværring af tarmbarrierefunktionen, hvilket førte til en stigning i antallet af bakterier, der kunne migrere fra tarmen og nå frem til leveren, hvilket genererer leverbetændelse og metaboliske forandringer," forklarer Iborra, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Immunity.

Resultaterne af denne undersøgelse åbner en ny vej til behandling af sygdom, som gunstige probiotiske mikroorganismer, der er i stand til at interagere med denne receptor - eller præbiotika, der er i stand til at fremme væksten af ​​disse intestinale bakterier," siger UCM-forskeren.

En anden mulighed er behandling med syntetiske forbindelser, der er i stand til at binde sig til Mincle og udløse den gavnlige respons, påpeger Iborra.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter