Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ældre IBD-patienter har oftere bakterier i blodet

Indlagte ældre med inflammatorisk tarmsygdom (IBD) ser ud til at have en øget risiko for bakterier i blodet (bakteriæmi).

Det antyder i hvert fald en israelsk undersøgelse fra Rabin Medical Center i Petah Tikva, hvor forskere brugte data fra 5.522 indlagte patienter med IBD mellem 16 og 80 år fra 2008 til 2017 til at identificere omfanget af ​​bakteriæmi og tilhørende risikofaktorer.

Forskerne fandt, at kun 1,3 procent af indlagte patienter med IBD havde bakteræmi; af disse havde 39 Crohns sygdom, 25 havde colitis ulcerosa, og ni havde uklassificeret IBD, viser resultaterne offentliggjort i tidsskriftet ​​United European Gastroenterology Journal.

Escherichia coli var det mest almindelige patogen (19 ud af 73 patienter). 30-dages dødelighed var 13,7 procent for patienter med bakteriæmi. Der blev set en øget risiko for bakteriæmi ved længere indlæggelser (gennemsnitlig opholdslængde, 21,6 mod 6,4 dage) og alder (gennemsnitsalder, 47,5 mod 40,2 år). Behandling med anti-tumor nekrose faktor α, purinanaloger, steroider eller aminosalicylater var ikke forbundet med en øget risiko for bakteriæmi. Risikoen var højest blandt patienter over 65 år (relativ risiko, 2,84) versus patienter under 65 år.

"Afslutningsvis, baseret på en storskala kohort, er bakteriæmi hos indlagte patienter med IBD en sjælden begivenhed, men har en høj dødelighed," skriver forskerne.

"IBD-relateret medicin er ikke forbundet med en øget risiko for bakteriæmi hos sådanne patienter, hvorimod en alder over 65 år er en risikofaktor."

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter