Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Stelara alligevel godkendt mod colitis i Storbritannien

Stelara (ustekinumab) er alligevel blevet godkendt til behandling af colitis ulcerosa af det engelske svar på Medicinrådet, NICE.

Midlet var ellers tidligere i år blevet afvist, men nu er NICE vendt på en tallerken og godkender Stelara til behandling af moderat til svær aktiv ulcerøs colitis (UC) hos voksne, når konventionel terapi eller et biologisk middel ikke kan tolereres, eller sygdommen har reageret utilstrækkeligt eller mistet respons på behandlingen. Og kun hvis en tumor nekrose faktor (TNF)-alpha-hæmmer er mislykkedes, ikke tolereres eller er uegnet.

Stelara er den første biologiske behandling mod colitis, der er målrettet IL-12 og IL-23-cytokiner, der er kendt for at spille en nøglerolle i inflammatoriske og immunresponser.

Lægemidlet anbefales allerede af NICE som en klinisk og omkostningseffektiv mulighed til behandling af plak-psoriasis, psoriasisgigt og Crohns sygdom.

"Vi er glade for, at NICE har revideret sin beslutning og nu vil anbefale ustekinumab til brug mod colitis ulcerosa, som det gør mod Crohns sygdom. Virkningen af ​​ukontrollerede symptomer på colitis ulcerosa kan være ødelæggende og handicappende. Nuværende behandlinger fungerer simpelthen ikke for alle, så det er vigtigt at have så mange behandlingsmuligheder, der er tilgængelige, og at give læger og andre klinikere mulighed for at tilpasse deres tilgang," kommenterer Sarah Berry fra Crohn's & Colitis UK.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter