Inflammations-sygdommene behøver et nationalt center

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nyt slanke-molekyle viser positive resultater for Novo Nordisk

Et fase ""-forsøg med forsøgsmolekylet AM833 og et fase I-kombinationsforsøg med AM833 og Semaglutid til behandling af overvægt viser positive resultater for Novo Nordisk.

Det oplyste selskabet torsdag eftermiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

Patienter, der deltog i et fase II studie med AM833, der er en analog af hormonet amylin givet som indsprøjtning 1 gange ugentligt, opnåede efter 26 ugers behandling et signifikant vægttab på 10,8 procent med den højeste dosis på 4,5 mg, mens de patienter, der fik placebo, kun tabte sig tre procent.

I alt deltog 706 personer med en medianvægt på 107 kilo i studiet, og de blev fordelt i syv grupper, hvoraf de fem fik AM833 i doser på enten 0,3 mg, 0,6 mg, 1,2 mg, 2,4 mg eller 4,5 mg. De sidste to grupper fik enten placebo eller Novos vægttabsmiddel Saxenda.

I fase 1-kombinationsstudiet indgik 80 patienter med en gennemsnitsvægt på 95 kilo, der fik AM833 i kombination med 2,4 mg Ozempic (semaglutid).

Efter 20 ugers behandling havde deltagere, der fik den højeste dosis, tabt sig gennemsnitligt 17,1 procent.

"Vi er opmuntrede af disse imponerende resultater og ser frem til yderligere at fastslå effekten og sikkerheden af AM833," siger koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen.

"Fase I og fase II-data med AM833 som vægttabsmiddel, især kombinationen med Semaglutid, styrker Novos pipeline inden for fedme og har potentiale til at lukke hullet mellem lægemiddelbehandling og fedmekirurgi."

Sundhedsminister undviger spørgsmål om insulintilskud

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har spurgt sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvad hans holdning er til Medicintilskudsnævnets forslag om at fjerne generelt tilskud til en lang række insulin-præparater. 

Tilskudsnævn håber, at færre tilskud til insulin vil presse priser

Medicinsk Tidsskrift har fået indsigt i en e-mail sendt fra Lægemiddelstyrelsen til Sundheds- og ældreministeriet, hvori det beskrives, at Medicintilskudsnævnet håber, at det stærkt kritiserede forslag om at fjerne tilskud til en lang række insulin-præparater vil resultere i et prisfald på præparaterne.

Overvældende interesse for sygehustilbud til patienter med svær overvægt

104 mennesker med BMI over 30 er netop nu henvist til Det Syddanske Overvægtsinitiativ (SDOI) på Sydvestjysk Sygehus, der åbnede for henvisninger fra de praktiserende læger i slutningen af august. Initiativet er dimensioneret til at modtage 500 patienter om året, så det er mange henvisninger på meget kort tid.

Farvel til ordet sukkersyge på etiketter og recepter

Ordet sukkersyge vil ikke længere fremgå af recepter og doseringsetiketter efter en henvendelse til Lægemiddelstyrelsen fra Steno Diabetes Center Odense og tænketanken Type 1.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter