Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nyt slanke-molekyle viser positive resultater for Novo Nordisk

Et fase ""-forsøg med forsøgsmolekylet AM833 og et fase I-kombinationsforsøg med AM833 og Semaglutid til behandling af overvægt viser positive resultater for Novo Nordisk.

Det oplyste selskabet torsdag eftermiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

Patienter, der deltog i et fase II studie med AM833, der er en analog af hormonet amylin givet som indsprøjtning 1 gange ugentligt, opnåede efter 26 ugers behandling et signifikant vægttab på 10,8 procent med den højeste dosis på 4,5 mg, mens de patienter, der fik placebo, kun tabte sig tre procent.

I alt deltog 706 personer med en medianvægt på 107 kilo i studiet, og de blev fordelt i syv grupper, hvoraf de fem fik AM833 i doser på enten 0,3 mg, 0,6 mg, 1,2 mg, 2,4 mg eller 4,5 mg. De sidste to grupper fik enten placebo eller Novos vægttabsmiddel Saxenda.

I fase 1-kombinationsstudiet indgik 80 patienter med en gennemsnitsvægt på 95 kilo, der fik AM833 i kombination med 2,4 mg Ozempic (semaglutid).

Efter 20 ugers behandling havde deltagere, der fik den højeste dosis, tabt sig gennemsnitligt 17,1 procent.

"Vi er opmuntrede af disse imponerende resultater og ser frem til yderligere at fastslå effekten og sikkerheden af AM833," siger koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen.

"Fase I og fase II-data med AM833 som vægttabsmiddel, især kombinationen med Semaglutid, styrker Novos pipeline inden for fedme og har potentiale til at lukke hullet mellem lægemiddelbehandling og fedmekirurgi."

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter