Nu skal lungemedicinerne danse med dermatologerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Inhaleret antibiotika kan behandle tilbagevendende luftvejsinfektioner

Inhaleret antibiotikabehandling mindsker risikoen for respiratorisk sygdom og reducerer hyppigheden af ​​luftvejsinfektioner hos patienter med alvorlig neurologisk svækkelse.

Forskere fra University of Duisburg-Essen, Tyskland har udført en retrospektiv dataanalyse af 20 patienter med neurologisk svækkelse og mikrobiel infektion i luftvejene.

Analysen, der er offentliggjort i tidsskriftet ERJ Open Research, skulle kaste lys over, om inhaleret antibiotikabehandling forbedrer helbredet hos denne patientgruppe, og derfor udfyldte deltagerne spørgeskemaer, der blandt andet spurgte ind til antallet af luftvejsinfektioner, antibiotikabehandlinger og hyppigheden af indlæggelser. 

I det første spørgeskema var fokus på helbredet, som det så ud hos patienterne 12 måneder før, den inhalerede antibiotikabehandlingen blev sat i værk, mens det andet spørgeskema satte lys på de første 12 måneder af behandlingen. 

Resultaterne viste forskerne, at i løbet af de første 12 måneder af inhalationsbehandlingen blev den gennemsnitlige frekvens af luftvejsinfektioner blandt alle deltagere reduceret fra 6,8 episoder til 2,5 episoder. Data viste også et markant fald i det gennemsnitlige antal systemiske antibiotiske behandlinger fra 7,7 til 2,5, og den gennemsnitlige hyppighed af indlæggelser faldt fra 3,9 til 0,9.

Forskerne siger, at effekten af behandlingen kunne demonstreres i en undergruppeanalyse blandt tracheostomerede og ikke-tracheostomerede patienter, skønt de fremhæver, at reduktionen af ​​luftvejsinfektioner og antibiotikabehandlinger var signifikant større blandt ikke- tracheostomerede patienter sammenlignet med den tracheostomerede gruppe.

Generelt mener forskerne, at deres data indikerer, at inhaleret antibiotika kan give en ny behandlingsmulighed for patienter med neurologisk svækkelse, hvilket kan forbedre patientens sygelighed, prognose samt livskvalitet.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter