Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Nye retningslinjer om iltbehandling bruges til akut syge voksne

Netop nu har Sundhedsstyrelsen en opdateret national retningslinje for klinisk behandling med ilt til den akut syge voksne patient i høring.

Medicinsk ilt er et af de hyppigst anvendte lægemidler til akut syge patienter. Behandlingen bliver brugt både på hospitaler og i den præhospitale indsats, og over halvdelen af de akut syge, voksne patienter får behandling med ilt for at forebygge eller behandle lav iltmætning i blodet.

”Vi ser, at andre lande er begyndt at anbefale, at man skal være mere tilbageholdende med at behandle akut syge med ilt end hidtil. Derfor mener vi, at det er relevant, at vi også ser på vore egne retningslinjer på området”, siger Simon Tarp, formand for arbejdsgruppen i Sundhedsstyrelsen.

Den nye retningslinje kommer med konkrete anbefalinger for, hvornår og hvordan akut syge voksne skal behandles med ilt – og har fokus både på patienter med normalt iltniveau og med lavt iltniveau i blodet.

Retningslinjen bygger på en britisk retningslinje ”Oxygen therapy for acutely ill medical patients: a clinical practice guideline” og er tilpasset danske forhold i et samarbejde med en bredt nedsat faglig arbejdsgruppe.

Retningslinjen har været i høring frem til den 23. August 2019.

Læs den Nationale Kliniske Retningslinje for iltbehandling til den akut syge voksne patient. hos Sundhedsstyrelsen.