Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Det globale initiativ for astma har netop lanceret en ny onlineservice med information om astma, der er baseret på gennemgang af nyere videnskabelig litteratur af et internationalt panel af eksperter i GINA Science komite. 

Akademiet er designet med henblik på at give sundhedsarbejdere information og hjælp til at implementere GINA-strategien i deres arbejde. Desuden er GINA Academy certificeret til efteruddannelseskreditering af læger, farmaceuter, sygeplejersker, åndedrætsterapeuter og andre sundhedsarbejdere involveret i håndtering af astma. Ydermere er det nye akademi tænkt til at skulle være en ressource i forbindelse med at håndtere den udbredte kroniske sygdom, der er udbredt over hele verden. 

Indholdet byder på syv moduler, der er:

  • Definition, beskrivelse og diagnose af astma.
  • Vurdering af astma.
  • Behandling af astma med henblik på at kontrollere symptomer og minimere risici.
  • Håndtering af forværrede astma og exacerbationer.
  • Diagnose og første behandling af patienter med astma, KOL og patienter med begge sygdomme.
  • Primær håndtering af astma.
  • Primær forebyggelse af astma.

Find GINA Academy her: https://gina-academy.org/

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter