Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

IL-17-hæmmere øger måske risiko for luftvejsinfektioner

IL-17-hæmmere kan medføre en 30 til 60 procent større risiko for at udvikle symptomer forbundet med luftvejsinfektioner og kan måske påvirke modtageligheden for forskellige virale og andre typer luftvejsinfektioner.

Det antyder i hvert fald en analyse af tidligere resultater fra store undersøgelser af medicinen, der bruges mod autoimmune sygdomme som psoriasis, psoriasisgigt og ankyloserende spondylitis.

Undersøgelsen fra Perelman School of Medicine ved University of Pennsylvania giver anledning til at undersøge om IL-17-hæmmerne kan øge risikoen for at blive ramt af Covid-19, der synes at være en type viral luftvejsinfektion.

IL-17-hæmmere ordineres for at forstyrre de angreb på kroppen, som et over-aktivt immunsystem kan starte. Den nuværende videnskabelige forståelse af IL-17-hæmmere antyder, at disse medikamenter ikke har en væsentlig indflydelse på viral immunitet, men er vigtige for slimhindeimmunitet, som spiller en vigtig rolle i beskyttelsen mod vira, bakterier og svampe i omverdenen.

Penn-forskere oplevede en stigning i antallet af diagnoser og symptomer, der var i overensstemmelse med luftvejsinfektioner hos IL-17-hæmmer behandlede deltagere sammenlignet med dem i en placebogruppe.

Dette indikerer, at patienter, der tager IL-17-hæmmere, kunne være mere modtagelige for luftvejsinfektioner. Disse infektioner er typisk godartede og selvbegrænsende, men fremkomsten af ​​coronavirussen har vist potentialet for alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser af nye luftvejsinfektioner.

”Vores patienter er bekymrede over de immunsuppressive virkninger af deres behandlinger,” siger læge Joel Gelfand, der er professor i dermatologi og epidemiologi og direktør for Penn Psoriasis and Phototherapy Treatment Center samt hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of the American Academy of Dermatology.

"Vores fund peger på behovet for at afgøre, om IL-17-hæmmere gør patienter mere modtagelige for Covid-19-infektion."

Forskerne analyserede data fra placebo-kontrollerede fase-III forsøg med IL-17-hæmmere secukinumab (Cosentyx), ixekizumab (Taltz) og brodalumab (Kyntheum), som i øjeblikket er godkendt til behandling af psoriasis og andre autoimmune sygdomme.

IL-17 er en type protein, der er særlig vigtig i bekæmpelse af overfladiske candida-infektioner (såsom oral trøske eller vaginale gærinfektioner). De er også involveret i udviklingen af ​​psoriasis, psoriasisartrit, astma og inflammatorisk tarmsygdom. Blokade af IL-17 fører til hurtig forbedring i tegn og symptomer på psoriasis hos de fleste patienter.

Midt i coronavirus-pandemien undersøger forskere også, om IL-17-hæmmere kan hjælpe med at helbrede personer med alvorlige tilfælde af Covid-19, hvis immunsystem reagerer for ekstremt.

"I øjeblikket tror vi, at vores resultater understøtter vejledninger fra American Academy of Dermatology," siger Gelfand.

"Den absolutte ekstra risiko over en periode på 12 uger var kun ca. 3 procent højere i den behandlede gruppe sammenlignet med placebogruppen. Personer, der tager et af ​​disse lægemidler og endnu ikke har Covid-19 bør tale med deres læge om risici og fordele ved fortsat behandling under denne pandemi, og om de skal stoppe den, hvis de udvikler tegn eller symptomer på infektion. På trods af usikkerheden er vi nødt til at afbalancere den kendte fordel ved at have psoriasis godt kontrolleret med det, der i øjeblikket er teoretiske bekymringer for muligvis lidt at øge risikoen for infektion er COVID-19."

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo