Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

SGLT2-hæmmer førte ikke til ketoacidose blandt personer med type 1-diabetes

ADA: Behandling af type 1-diabetes med SGLT-2-hæmmeren Forxiga (dapagliflozin) har ikke ført til tilfælde af diabetisk ketoacidose blandt personer med type 1-diabetes i Danmark. 

Det viser resultaterne fra et registerstudie præsenteret på en poster ved den amerikanske diabeteskongres, ADA 2022 (abstrakt #396-P).

Indikationen for behandling af type 1-diabetes med dapagliflozin blev ellers trukket tilbage fra det europæiske marked i november 2021 med begrundelsen, at der var mistanke om øget risiko for diabetisk ketoacidose hos denne patientgruppe.

222 patientår

Det foranledigede forskerne bag det nye registerstudie til at kigge nærmere på forekomsten af diabetisk ketoacidose blandt personer med type 1-diabetes behandlet med dapagliflozin.

I en population på 10.500 voksne med type 1-diabetes fandt forskerne 134 personer i registeret behandlet med dapagliflozin over en samlet periode på 222 patientår.

Af dem var 72 procent kvinder, gennemsnitsalder var 51,4 år og median behandlingsvarighed (median, IQR) med dapagliflozin var 12,0 (6,0-29,0) måneder.

Resultatet viste, at der ikke var registreret tilfælde af ​​diabetisk ketoacidose i denne gruppe.