Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Styrelsen for Patientsikkerhed har gransket Alles Lægehus: Her er den foreløbige dom

Rapporterne fra en række omfattende tilsynsbesøg i udvalgte Alles Lægehus-klinikker er netop blevet offentliggjort. Fælles for de fem klinikker er, at Styrelsen for Patientsikkerhed fandt klinikkerne ”sundhedsfagligt velorganiserede” og bedømte dem til scoren 1 (’mindre problemer’). Det er samme score, som tildeles fire ud af fem klinikker i forbindelse med tilsynsbesøg.

Professor om lukning af IRF: Medicinrådet sat ind for at få mere styr på medicinudgifterne

Medicinrådet overtager opgaven med at vejlede praktiserende læger i forhold til ordinering af receptmedicin – en opgave, som hidtil har været hos Indsatser for Rationel Farmakoterapi under Sundhedsstyrelsen. Sundhedsøkonom advarer om, at fagligheden kan gå tabt, når man flytter rådgivningen tættere på driften og regnearkene i regionerne.

Chokeret formand fra PLO-Sjælland: Alle 100 millioner fra ulighedspuljen skal gå til hospitalerne

Region Nordjylland og Region Sjælland får som del af en omfordeling i den nye økonomiaftale ekstra 100 millioner kroner fra de andre regioner, da de har færrest læger. Men hele den ekstra pose penge bliver sendt direkte i retning af hospitalerne og ikke den primære sektor, har PLO fået oplyst af Danske Regioner.

Sociale medier har gjort overgangsalder til et hot emne – og det kan være en udfordring for almen praksis

Sociale medier og en forandret tilgang til evidens og sandhed i befolkningen gør det sværere for praksislæger at navigere i forhold til kvinders overgangsalder. Det mener praktiserende læge Lotte Hvas, der er en af landets førende eksperter på området. Og hendes oplevelse er kun blevet styrket efter en “besynderlig” politisk høring på Christiansborg i april.

Sundhedsstyrelsen klar med 20 anbefalinger, der skal forme fremtidens speciallæger

De seneste årtiers positive udvikling i behandling af blandt andet hjertesygdom, kræft, diabetes og lidelser i bevægelsesapparatet har betydet, at mange patienter lever længere. Det er positivt, men det stiller krav til speciallægernes faglige udvikling, og lægernes videreuddannelse bør derfor moderniseres, mener Sundhedsstyrelsen.

PLO-næstformand frygter at almen praksis bestormes af Wegovy-brugere

Novo Nordisk sænker priserne på diabeteslægemidlet Ozempic markant. PLOs næstformand Mireille Lacroix frygter, at borgere, der bruger fedmelægemidlet Wegovy, får svært ved at forstå, at de skal betale 5.000 kroner mere om året for en medicin med nøjagtig samme indhold.