Skip to main content


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Danske Patienter kræver stop for genforskning uden samtykke i iPSYCH

140.000 danskere har som en del af projektet iPSYCH har fået kortlagt deres gener, uden at de er blevet spurgt først, og det møder nu massiv kritik. En række organisationer - heriblandt Danske Patienter – kræver, at det skal være slut med at forske i folks gener, uden at de selv ved det.

Psykolog: Voldsomme overgrebssager kunne være forebygget

Den 38-årige mand bag drabet på Mia Skadhauge Stevn og den 33-årige mand fra Kirkerup-sagen er højst sandsynligt begyndt at have afvigende seksuelle fantasier og begå mindre overgreb allerede i deres teenageår, siger psykolog Anne Kaplan. Hun mener, at man kan forebygge denne type sager.

Bred kritik af psykiatriaftale: Psykisk syge med kræft blev overset

Psykiatriplanen tager ikke højde for patientgruppen med psykisk sygdom og kræft, mener SIND, Bedre Psykiatri, Psykiatrifonden, Dansk Psykiatrisk Selskab og Kræftens Bekæmpelse. Organisationerne lancerede derfor tidligere på måneden seks anbefalinger, der kan give bedre hjælp til patientgruppen.

Klinikpersonale skal hjælpe pressede psykiatere med at nedbringe ventelister 

Fremover skal flere børn og unge udredes og behandles hos de praktiserende børne- og ungdomspsykiatere. Det skal blandt andet ske ved hjælp af særligt uddannet klinikpersonale, herunder psykologer. Patientforeninger bakker op om det nye initiativ, der kan være med til at nedbringe de lange ventelister.