Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Banebrydende kolesterol-sænker netop godkendt i England

En ’game-changer’ kalder flere engelske specialister det nye, kolesterol-sænkende lægemiddel Inclisiran. Professor i klinisk medicin Børge Nordestgaard kalder effekten lovende og forventer, at behandlingen også vil blive godkendt til brug i Danmark indenfor et par år.

Danske forskere sætter fingeren på mysterium i lipid-behandlingen

ESC: Højdosis, oprensede omega-3 fedtsyrer til forebyggelse af aterosklerotisk kardiovaskulær sygdom hos statin-behandlede patienter med forhøjede plasma triglycerider har for nyligt været undersøgt i to studier - og med to forskellige resultater.

Statin-intolerance er lav og overvurderes ofte

ESC: Statin-intolerance (SI) blandt hjertepatienter er en stor klinisk udfordring, på trods af, at forekomsten af fuldstændig intolerance er lav og ofte overvurderes. 

Hver ottende dør pludseligt og uventet af hjertesygdom

Alle dødsfald i Danmark i 2010 er nu blevet gennemgået i et nyt studie, som viser, at op mod hvert ottende dødsfald sker pludseligt og uventet af hjertesygdom. Forskerne bag studiet håber, at nye data kan føre til, at mange af dødsfaldene med tiden kan forebygges.

Vericiguat godkendt til behandling af hjertesvigt i EU

Lægemidlet vericiguat er nu godkendt i EU til behandling af patienter med reduceret uddrivningsfraktion stabiliseret efter en nylig forværring af kronisk hjertesvigt, som kræver intravenøs diuretisk behandling.

Langt flere bør obduceres efter pludselig hjertedød

ESC: Kun omkring halvdelen af de danskere, der dør af pludselig hjertedød, har i forvejen en hjertekardiagnose, viser nyt studie, og det tyder ifølge forskerne på et betydeligt potentiale for forebyggelse, hvis man undersøger årsagerne til de uforklarede dødsfald nærmere.  

Diabetesmedicin forbedrer IBD-prognose

GLP-1-receptoragonister og DPP-4-hæmmere er forbundet med mindre alvorlige sygdomsforløb hos personer, som har både type 2-diabetes og IBD.

Nyt grundforskningscenter slår dørene op

På grundforskningscenteret PREDICT vil man kombinere våde og tørre sundhedsdata for at bidrage til forståelsen af inflammatoriske tarmsygdomme og skabe grundlaget for personlig medicin.

FDA kræver advarsler på visse JAK-hæmmere

Efter at have fundet flere brister i sikkerhedsprofilen af JAK-hæmmeren Xeljanz (tofacitinib) til behandling af gigt og atopisk eksem har den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, besluttet, at dette og lignende midler ved markedsføring skal forsynes med såkaldte black box-advarsler. 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo