Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Vegansk diæt kan hjælpe på blodsukkeret via tarmens bakterier

EASD 2019: En vegansk diæt kan øge tarmmikrober, der er relateret til forbedringer i kropsvægt, kropssammensætning og blodsukkerkontrol.

Det viser en ny undersøgelse, der tirsdag præsenteres (Abstrakt 700) som en poster på EASD i Barcelona af dr. Hana Kahleova fra Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), Washington, DC, USA,

Tarmmikrobiotaen spiller en vigtig rolle for vægtregulering, udviklingen af ​​metabolsk syndrom og type 2-diabetes.

I den amerikanske undersøgelse deltog 147 deltagere (86 procent kvinder og 14 procent mænd) med en gennemsnitsalder på 55 år, som blev randomiseret til at følge en vegansk diæt med nedsat fedtindhold (n = 73) eller en uændret diæt (n = 74) i 16 uger. Ved baseline og efter 16 uger blev tarmmikrobiota-sammensætningen vurderet under anvendelse af uBiome-sæt. Røntgenabsorptiometri med dobbelt energi blev anvendt til at måle legemsammensætning. En standardmetode kaldet PREDIM-indekset blev anvendt til at vurdere insulinfølsomheden.

Efter de 16 uger blev kropsvægten reduceret markant i den veganske gruppe (gennemsnit for behandlingseffekt -5,8 kg), især på grund af en reduktion i fedtmasse (gennemsnit -3,9 kg) og i visceralt fedt. Insulinfølsomheden steg også markant i den veganske gruppe.

Den relative forekomst af Faecalibacterium prausnitzii steg i den veganske gruppe (behandlingseffekt + 4,8 procent). Relative ændringer i Faecalibacterium prausnitzii var forbundet med fald i kropsvægt, fedtmasse og visceralt fedt. Den relative forekomst af Bacteoides fragilis steg også i den veganske gruppe (behandlingseffekt + 19,5 procent). Relative ændringer i Bacteroides fragilis var forbundet med fald i kropsvægt, fedtmasse og visceralt fedt og stigninger i insulinfølsomhed.

Forskerne erkender, at der er behov for yderligere arbejde for at adskille virkningen af ​​den veganske diæt i sig selv fra de reducerede kalorier.

"En plantebaseret diæt har vist sig at være effektiv til vægtkontrol og til forebyggelse og behandling af diabetes. Denne undersøgelse har undersøgt forbindelsen mellem ændringer i tarmmikrobiomet og ændringer i kropsvægt, kropssammensætning og insulinfølsomhed. Vi har vist, at en plantebaseret diæt fremkaldte ændringer i tarmsmikrobiomet, der var forbundet med vægttab, reduktion i fedtmasse og visceralt fedtvolumen og stigning i insulinfølsomhed," siger forskerne og tilføjer.

"Hovedskiftet i tarmmikrobiomsammensætningen skyldtes et øget relativt indhold af kortkædede fedtsyreproducerende bakterier, der lever af fibre. Derfor synes et højt fiberindhold at være essentielt for ændringerne, der er observeret i vores undersøgelse. Vi planlægger at sammenligne virkningerne af en vegansk og en standard portionskontrolleret diæt på tarmmikrobiomet hos mennesker med type 2-diabetes for at adskille de positive virkninger af de reducerede kalorier i kosten fra de positive virkninger forårsaget af den veganske sammensætning af kosten."

Fiber er den vigtigste komponent i plantediæter, fordi de fremmer et sundt tarmmikrobiom, mener forskerne.

Faecalibacterium prausnitzii er en af ​​de kortkædede fedtsyrer, der fremmer bakterier, som nedbryder planters sukker og stivelse til at producere sundhedsfremmende butyrat og / eller andre kortkædede fedtsyrer, der har vist sig at have en gavnlig virkning på kropsvægt, kropssammensætning og insulinfølsomhed.

"At spise mere fiber er den vigtigste anbefaling til kosten for et sundt tarmmikrobiom," understreger de.

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter