Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forxiga får en hurtig gennemgang af FDA

Forxiga (dapagliflozin) får en hurtig gennemgang i det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) fordi der er gode tegn på, at midlet kan hjælpe patienter med hjertesvigt.

Den såkaldte Fast Track-betegnelse er designet til at fremskynde udvikling og gennemgang af nye lægemidler til behandling af alvorlige tilstande, hvor der er et uopfyldt behandlingsbehov.

Den hurtige gennemgang sker i forventning om, at Forxiga kan reducere risikoen for hjertekar-død eller forværring af hjertesvigt hos voksne med hjertesvigt med reduceret ejektionsfraktion (HFrEF) eller bevaret udkastsfraktion (HFpEF).

"Denne Fast Track for Farxiga (det engelske navn for Forxiga) bringer os tættere på at opfylde vores ambition om at hjælpe med at forhindre, behandle og helbrede hjertesvigt, og vi ser frem til at samarbejde med FDA om at udforske Farxiga som en potentiel ny behandlingsmulighed for patienter med hjertesvigt," siger Mene Pangalos, koncerndirektør for F&U, BioPharmaceuticals, og tilføjer:

"Hjertesvigt rammer ca. 64 millioner mennesker over hele verden, og omkring halvdelen vil dø inden for fem år efter diagnosen."

Den hurtige gennemgang sker på baggrund af to fase III-forsøg, DAPA-HF og DELIVER, som undersøgte Forxigas rolle hos henholdsvis patienter med hjertesvigt med reduceret ejektionsfraktion (HFrEF) og den konserverede ejektionsfraktion (HFpEF).

Forxiga er i øjeblikket godkendt som monoterapi og som del af kombinationsterapi til forbedring af glykæmisk kontrol hos voksne med type 2-diabetes. I august 2019 tildelte FDA også Fast Track til ​​Forxiga for at forsinke udviklingen af ​​nyresvigt og forhindre hjertekar- og nyredød hos patienter med kronisk nyresygdom.

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter