Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserPIONEER-analyse: Ozempic som tablet i top mod langtidsblodsukker

EASD 2019: Ozempic (semaglutid) tabletter på tre, syv og 14 mg forbedrer den glykæmiske kontrol hos personer med type 2-diabetes uanset deres HbA1c-niveau.

Det viser en foreløbig analyse af PIONEER-forsøgsprogrammet, som tirsdag eftermiddag blev præsenteret ved en session på EASD i Barcelona, hvor forskere kunne fortælle, at der blev påvist større reduktioner i HbA1c med 7 mg og 14 mg oral semaglutid i forhold til både placebo, Jardiance (empagliflozin 25 mg), Januvia (sitagliptin 100 mg) eller Victoza (liraglutid 1,8 mg).

Oralt semaglutid er et glukagonlignende peptid-1 (GLP-1)-analog i en pille en gang dagligt og stadig i forsøgsfasen.

I analysen blev data fra 5.657 deltagere i PIONEER 1–5, 7 og 8 grupperet efter forsøg i henhold til baseline HbA1c (≤8,0 procent, >8,0 – ≤9,0 procent og >9,0 procent). Andelen af ​​patienter med type 2-diabetes, der opnåede et HbA1c-mål på <syv procent, var større med oral semaglutid syv mg og 14 mg i alle forsøgssammenligninger og på tværs af alle HbA1c-basisgrupper.

"Mennesker med type 2-diabetes har individuelle behandlingsmål relateret til glykæmisk kontrol,” sagde en af sessionens talere dr. Juris Meier, professor i medicin og leder af afdelingen for diabetologi og GI-endokrinologi på St. Josef-hospitalet i Ruhr-University of Bochum, Tyskland.

”Resultaterne fra denne analyse er især meningsfulde fordi de viser, at oral semaglutid forbedrer den glykæmiske kontrol i et bredt spektrum af mennesker med type 2-diabetes."

Sikkerhedsprofilen for oralt semaglutid overalt i PIONEER-programmet var i overensstemmelse med den for GLP-1-receptoragonistklassen og svarede til dem, der blev set med subkutant semaglutid.

"Denne analyse forstærker de fundne resultater, der er set i hele PIONEER-forsøgsprogrammet, og demonstrerer oral semaglutids effektivitet i HbA1c-reduktioner sammenlignet med almindeligt anvendte type 2-diabetesbehandlinger," siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende vicepræsident og chefforsker i Novo Nordisk.

"Hvis det bliver godkendt, vil oralt semaglutid blive den første og eneste orale GLP-1 receptoragonist med potentialet til at hjælpe mennesker med ukontrolleret type 2-diabetes bedre at styre deres tilstand."

Opdateres

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter