Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


PIONEER-analyse: Ozempic som tablet i top mod langtidsblodsukker

EASD 2019: Ozempic (semaglutid) tabletter på tre, syv og 14 mg forbedrer den glykæmiske kontrol hos personer med type 2-diabetes uanset deres HbA1c-niveau.

Det viser en foreløbig analyse af PIONEER-forsøgsprogrammet, som tirsdag eftermiddag blev præsenteret ved en session på EASD i Barcelona, hvor forskere kunne fortælle, at der blev påvist større reduktioner i HbA1c med 7 mg og 14 mg oral semaglutid i forhold til både placebo, Jardiance (empagliflozin 25 mg), Januvia (sitagliptin 100 mg) eller Victoza (liraglutid 1,8 mg).

Oralt semaglutid er et glukagonlignende peptid-1 (GLP-1)-analog i en pille en gang dagligt og stadig i forsøgsfasen.

I analysen blev data fra 5.657 deltagere i PIONEER 1–5, 7 og 8 grupperet efter forsøg i henhold til baseline HbA1c (≤8,0 procent, >8,0 – ≤9,0 procent og >9,0 procent). Andelen af ​​patienter med type 2-diabetes, der opnåede et HbA1c-mål på <syv procent, var større med oral semaglutid syv mg og 14 mg i alle forsøgssammenligninger og på tværs af alle HbA1c-basisgrupper.

"Mennesker med type 2-diabetes har individuelle behandlingsmål relateret til glykæmisk kontrol,” sagde en af sessionens talere dr. Juris Meier, professor i medicin og leder af afdelingen for diabetologi og GI-endokrinologi på St. Josef-hospitalet i Ruhr-University of Bochum, Tyskland.

”Resultaterne fra denne analyse er især meningsfulde fordi de viser, at oral semaglutid forbedrer den glykæmiske kontrol i et bredt spektrum af mennesker med type 2-diabetes."

Sikkerhedsprofilen for oralt semaglutid overalt i PIONEER-programmet var i overensstemmelse med den for GLP-1-receptoragonistklassen og svarede til dem, der blev set med subkutant semaglutid.

"Denne analyse forstærker de fundne resultater, der er set i hele PIONEER-forsøgsprogrammet, og demonstrerer oral semaglutids effektivitet i HbA1c-reduktioner sammenlignet med almindeligt anvendte type 2-diabetesbehandlinger," siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende vicepræsident og chefforsker i Novo Nordisk.

"Hvis det bliver godkendt, vil oralt semaglutid blive den første og eneste orale GLP-1 receptoragonist med potentialet til at hjælpe mennesker med ukontrolleret type 2-diabetes bedre at styre deres tilstand."

Opdateres

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter