Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tre danskere i top-5 på EASD

EASD 2019: Minut for minut følger EASD opmærksomheden på kongressens hjemmeside om de præsenterede studier, og derfor ved vi, hvilke sessioner der er størst opmærksomhed om. Og netop nu er der tre danskere blandt favoritterne. 

Det gælder Kristine Færck fra Steno Diabetes Center Copenhagen, som er oplægsholder på den foreløbige favorit blandt bidragydere med sit studie om SGLT2 inhibitors: glucose and beyond. 

Tina Vilsbøll, ligeledes Steno Diabetes Center Copenhagen, som er chair på 'Semaglutide: ingested or injected', ligger på tredjepladsen, mens, Ulrik Pedersen-Bjergaard professor og overlæge, Nordsjællands Hospital Hillerød og Københavns Universitet, som er co-chair på Clinical aspects of hypoglycaemia, ligger på femtepladsen.

Årets øjeblikkelige topscorer har haft 5466 besøgende. Og der slutter det med garanti ikke. Når EASD er forbi vil antallet af besøgende temmelig sikkert være fordoblet. 

Til sammenligning har topscoren i 2018 'Cardiovascular and Renal Microvascular Outcome Study with Linagliptin in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus (CARMELINA)' opnået i alt 12.808 hits.

TOP 5

  1. SGLT2 inhibitors: glucose and beyond (Kristine Færch, oplægsholder) 5.466
  2. Vildagliptin Efficacy in combination with metfoRmIn For earlY treatment of T2DM (VERIFY) 3133
  3. Semaglutide: ingested or injected (Tina Vilsbøll, chair) 2.163 
  4. CREDENCE 2.093
  5. Clinical aspects of hypoglycaemia (Ulrik Pedersen-Bjergaard, co-chair) 1963

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter