Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ketoner på flaske lige så effektive som injicerede

EASD 2019: Drikbare ketoner kan have samme gavnlige effekt hvis det i ren form sprøjtes direkte ind i årerne.

Det viser et studie, som en gruppe forskere fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, Diabetes og Hormonsygdomme & Steno Diabetes Center Aarhus torsdag præsenterede (Webcast 206) på EASD i Barcelona 

Ketonstof er et superbrændstof, som, - hvis det i ren form sprøjtes direkte ind i årerne, - har vist sig at have flere organbeskyttende effekter på hjerte og hjerne. Stoffet kan i dag købes i almindelig handel og vandel, og der findes sportsudøvere som anvender drikbare ketoner til at give mere energi. 

”Da det er væsentligt lettere at indtage ketoner som drik fremfor ind i årerne, har vi i dette studie undersøgt, om man ved at drikke ketoner ser samme hurtige omstilling af kroppens forbrænding, som når ketonerne gives direkte ind i årerne,” siger læge  og PhD Mads Svart. 

Studiet viser, at det både er sikkert at indtage ketoner som en drik og at de drikbare ketoner påvirker kroppen i samme positive retning, som når de gives ind i årerne.

Mads Svart siger: ”Drikbare ketoner kan dermed potentielt få en plads i behandlingen af akutte og kroniske sygdomme i bl.a. hjerne og hjerte."

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter