Nu skal lungemedicinerne danse med dermatologerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Steno København klar med tre nye forskningsområder

To helt nye forskningsområder supplerer Type 2 Biologi som nye områder på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

De to områder, Klinisk Diabetes Forebyggelse og Diabetes Teknologi, styrker Steno inden for områder som prædiabetes, diabetesforebyggelse og diabetesteknologi.

"Begge de nyetablerede forskningsområder er indledt som mindre områder. Dygtige teams og teamledere har udviklet dem, så de er vokset og nu har åbnet nye og spændende muligheder inden for felter, der har potentiale til at gøre en stor forskel for personer med diabetes," siger forskningschef Birgitte Brock.

"Det har høj prioritet i Klinisk Forskning, at vi giver muligheder til de kompetencer, partnerskaber og dygtige kræfter, der er en del af SDCC eller SDCC-forskningens samarbejder. Det giver en enorm fleksibilitet og agilitet i forhold til konstant at se nye ideer, sammenhænge og områder, der kan udvikle og forbedre den samlede kliniske forskning," fortsætter hun.

Kirsten Nørgaard, teamleder for Diabetes Teknologi, bliver ny forskningsleder for forskningsområdet af samme navn. Klinisk Diabetes Forebyggelse har hidtil været et team under Klinisk Epidemiologi, og teamleder Kristine Færch tiltræder som forskningsleder for det nyetablerede område.

Forskningsområdet Type 2 Biologi er også endeligt tilrettelagt efter at den kliniske metaboliske forskning rykkede ind i et selvstændigt center under Herlev og Gentofte Hospital og dermed ud af den fælles metaboliske-diabetesforskning under SDCC.

Her er Allan Vaag ansat som ny forskningsleder. Allan Vaag kommer fra en stilling som vicepræsident i AstraZeneca og har tidligere været tilknyttet Københavns Universitet som professor i endokrinologi og har både klinisk erfaring og en stor forskningsportefølje blandt andet fra sin mangeårige ansættelse på det tidligere SDC.

"Samlet er det tre utroligt stærke faglige profiler, der tiltræder som forskningsledere i Klinisk Forskning, SDCC. Ikke mindst er det også tre profiler, der på hver deres felt evner at styrke forskningen gennem værdifulde samarbejder og tætte partnerskaber," siger Birgitte Brock.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter