Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Onlineværktøjer giver bedre blodsukkerkontrol

Diabetespatienter kontrollerer deres blodsukker bedre, hvis de bruger onlineværktøjer eller mobilapps - både med hensyn til blodsukkermålinger og til medicin adhærens.

Det viser i hvert fald en undersøgelse fra Kaiser Permanente, der både har en patientportal og en app, hvor diabetespatienter kan holde styr på medicin og blodsukker.

Undersøgelsen involverede mere end 111.000 patienter og var unik i vurderingen af ​​forholdet mellem brugen af ​​onlineværktøjer og lægemiddeladhærens og blodsukkerniveauet.

"Dette er et eksempel på, hvordan sundhedsvæsenet ved at tilbyde patienter adgang til deres egen information og evnen til at styre deres helbred online kan forbedre deres helbred," siger dr. Mary Reed, der arbejder i Kaiser Permanente Forskningsafdeling og er seniorforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i JAMA Network Open.

"At tilbyde dette på en mobilvenlig måde kan give endnu flere patienter muligheden for at involvere sig mere i deres helbred. Det giver bogstaveligt talt adgang til disse værktøjer uanset hvor de går," siger Reed.

Undersøgelsen er baseret på medlemmer med diabetes, der fik oral diabetesmedicin, men ikke insulin. Forskerne sammenlignede patienternes portalbrug fra 2015 til 2017. Onlineværktøjer til rådighed for Kaiser Permanente-medlemmer inkluderer receptpligtig behandling, visning af testresultater, sikre mails med læger for at lave aftaler og adgang til generel sundhedsinformation.

I løbet af den 33-måneders undersøgelsesperiode steg andelen af ​​patienter, der brugte portalen fra både en computer og en mobilenhed, fra 34 procent til 62 procent. Den største forbedring i helbredsresultater var blandt patienter med et højere HbA1c-niveau. Hos disse patienter var bevægelse fra ingen portaladgang til både computer- og mobilapp forbundet med en 5,09 procentpoint stigning i medicin adhærens og 0,19 procentpoint lavere HbA1c-niveau.

"Patienter med større klinisk behov var i stand til at drage endnu større fordel af mobil portaladgang, både ved at tage deres medicin oftere og faktisk forbedre blodsukkerniveauet," siger undersøgelsens hovedforfatter Ilana Graetz, der er lektor på Rollins School of Health Policy and Management ved Emory University.

Blandt alle patienter var bevægelse fra ingen portalbrug til anvendelse af begge metoder forbundet med en stigning på 1,67 procentpoint i medicin adhæsion og 0,13 procentpoint lavere HbA1c-niveau.

"Disse beskedne, men klinisk meningsfulde forbedringer i HbA1c, der er forbundet med at få mobil portaladgang, kan resultere i potentiel forebyggelse eller reduktion i komplikationer eller andre uheldige kliniske helbredsbegivenheder," skriver forskerne.

En styrke ved undersøgelsesdesignet var, at patienter fungerede som deres egne kontroller ved at sammenligne adfærd hos enkeltpersoner før og efter adgang til portalen og mobilappen.

I tidligere offentliggjort forskning rapporterede Graetz, at patienter, der kun har adgang til værktøjer på mobile enheder, oftere tilhører racemæssige og etniske minoriteter, bor i kvarterer med lavere socioøkonomisk status eller har lavere medicin adhæsion.

Reed siger, at denne indsigt antyder en mulighed for sundhedsvæsner til at bruge mobile apps til at nå ud til sårbare patienter, der muligvis har svært ved at engagere sig i sundhedsvæsenet.

10 highlights fra den corona-aflyste amerikanske dermatologiske kongres

Atopisk eksem hos børn og voksne, kuldeallergi og stafylokok aureus hører fortsat til blandt de kliniske udfordringer i de dermatologiske klinikker fremgår det af blandt andet abstracts fra den COVID-19-aflyste kongres, American Academy og Allergy, Astma og Immunology 2020 (AAAAI).

Sammenhæng mellem hudsygdom og IBD

Der ser ud til at være en forbindelse mellem hudlidelsen hidradenitis suppurativa (HS) og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter