Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Computermodel skal hjælpe med behandling af diabetisk nyresygdom

Et internationalt, EU-projekt, har til mål at udvikle en computermodel, der kan forbedre behandlingen af diabetisk nyresygdom.

Forskningsprojektet, hvor Steno Diabetes Center Copenhagen bidrager, har til mål at udvikle en databaseret computermodel, der kan forudsige, hvordan nyresygdommen udvikler sig hos den enkelte patient og hjælpe klinikere med at iværksætte en mere effektiv behandling.

Jo hurtigere nyresygdommen behandles effektivt, desto mindre behov vil der være for dialyse eller nyretransplantation i de senere stadier af diabetisk nyresygdom, skriver SDCC på deres hjemmeside

Trods fremskridt i behandlingen af diabetisk nyresygdom de senere år, er der desværre mange, som udvikler nyresygdom med nyresvigt og tidlig hjertekarsygdom. 

”På baggrund af kliniske data og nye biomarkører, samt viden fra tidligere studier der bygges ind i modellen, er målet, at modellen kan forbedre både prognose og optimere behandlingsforslag så den optimale behandling med bedst effekt og uden bivirkninger kan startes,” siger Peter Rossing, overlæge, professor og forskningsleder ved Steno Diabetes Center Copenhagen. Han bidrager til det internationale projekt. 

Projektet forventes at have potentiale til at kunne overføres på andre kroniske sygdomme.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter