Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Medlemmer af den internationale gruppe for type 1-diabetes, valgt af ADA og EASD, præsenterede mandag den 28. juni under ADA 2021 nøgleemner og pointer i konsensusrapporten og opfordrede interesserede til at give input, inden den færdiggøres.

"Vi ved, at vi har en vejledning til behandling af mennesker med type 1-diabetes, men den sammenblandes til tider med bredere retningslinjer, og mange af disse bredere retningslinjer stammer for det meste fra data hos mennesker med type 2-diabetes," udtalte Anne L. Peters under præsentationen. Hun er læge og professor på Keck School of Medicine, University of Southern California (USC) og direktør for USC Clinical Diabetes Programs. 

Forfattergruppen har været inspireret af ADA/EASD-konsensusrapporten for behandling af type 2-diabetes, som har vist sig at være en succes.    

”Det har været et dokument, som vi alle har henvist til mange gange, når vi taler om behandling af mennesker med type 2-diabetes, så EASD og ADA erkendte, at der var behov for at udvikle en sammenlignelig konsensusrapport, der specifikt adresserer behovene hos mennesker med type 1-diabetes,” forklarede hun under symposiet Management of Type 1 Diabetes in Adults / 2021 Draft ADA / EASD Consensus Report.

Deltagere i de videnskabelige sessioner opfordres til at give feedback på rapporten, som kan læses her

Kommentarer accepteres via e-mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. indtil kl. 23.59. ET 8. juli 2021. Skrivegruppen gennemgår og behandler kommentarer, inden den endelige version af rapporten præsenteres på EASD's årlige møde i efteråret. 

”Dette er såvel din rapport som vores,” sagde medforfatter Richard I.G. Holt, ph.d., FRCP, professor i diabetes og endokrinologi på University of Southampton, Institute of Developmental Sciences, Storbritannien.

Dansk bidrag til diabetisk ketoacidose

Kirsten Nørgaard, professor i klinisk endokrinologi, Københavns Universitet og leder af forskningsgruppen for diabetesteknologi på Steno Diabetes Center Copenhagen, gennemgik anbefalingerne til diabetisk ketoacidose (DKA) under præsentationen. 

Flere retningslinjer er tilgængelige for DKA, sagde hun, og væske, insulin og kalium forbliver principperne for behandling.

Kirsten Nørgaard anførte endnu et trin: "Identificer årsagen til denne specifikke patient, og overvej, hvordan man kan forhindre yderligere episoder."

Diabetesmedicin forbedrer IBD-prognose

GLP-1-receptoragonister og DPP-4-hæmmere er forbundet med mindre alvorlige sygdomsforløb hos personer, som har både type 2-diabetes og IBD.

Nyt grundforskningscenter slår dørene op

På grundforskningscenteret PREDICT vil man kombinere våde og tørre sundhedsdata for at bidrage til forståelsen af inflammatoriske tarmsygdomme og skabe grundlaget for personlig medicin.

FDA kræver advarsler på visse JAK-hæmmere

Efter at have fundet flere brister i sikkerhedsprofilen af JAK-hæmmeren Xeljanz (tofacitinib) til behandling af gigt og atopisk eksem har den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, besluttet, at dette og lignende midler ved markedsføring skal forsynes med såkaldte black box-advarsler. 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo