Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

IL-35 kan have betydning for knogletab hos kvinder med leddegigt

Indholdet af interleukin-35 i blodet har en sammenhæng med knogletab hos postmenopausale kvinder med leddegigt.

Det antyder en undersøgelse fra Kinas medicinske universitet i Shenyang, hvor forskere har målt og sammenlignet IL-35 og knogletab hos 129 kvinder efter overgangaslderen - 76 med leddegigt og 53 sunde kontrolperosner.

Derudover blev DXA-scanninger brugt til at måle knoglemineraltæthed (BMD) ved lændehvirvelsøjlen 1 til 4 og i hoften.

Forskerne fandt, at serum IL-35 blev øget hos leddegigt-patienter. Derudover korrelerede serum IL-35 positivt med BMD og 25-hydroxyvitamin D3-niveauer og korrelerede negativt med ß-isomeriseret carboxy-terminal tværbindende telopeptid af type I kollagen. Kvinder med højere alkalisk phosphatase (ALP) -niveauer havde højere IL-35-niveauer end dem i den normale ALP-gruppe.

"IL-35 kan medvirke i patogenesen af ​​knogletab hos postmenopausale kvinder med leddegigt," skriver forfatterne, der har fået offentliggjort deres undersøgelse i tidsskriftet Mediators of Inflammation.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter