Nu skal lungemedicinerne danse med dermatologerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Sygehus i ny krise: Skal spare 325 millioner

Der skal findes besparelser for hele 325 millioner på Aarhus Universitetshospital. Bl.a. på grund af byggeriet af det nye hospital i Skejby og flytningen dertil.

Det skriver DR.

"Mange forskellige faktorer har presset hospitalets økonomi i de senere år. Derfor ser vi ingen anden mulighed end at iværksætte en hård økonomisk handleplan, som uundgåeligt vil få uønskede konsekvenser for hospitalet, skriver hospitalsdirektør Poul Blaabjerg ifølge DR i en mail til de ansatte.

Af de 325 millioner, der skal spares, skal 305 millioner findes på afdelingerne, mens der skal spares 20 millioner på administration.

Besparelserne skyldes ifølge hospitalsdirektøren, at Aarhus Universitetshospital har skulle samle alle sine aktiviteter i Skejby, og at der i den forbindelse skal spares otte procent. Det er dog ikke lykkedes, og desuden har flytningen været dyr.

Præcis hvilke afdelinger, der skal spares på, skal hospitalet finde ud af over de næste par uger.

Allerede sidste år – i en sparerunde - kunne Aarhus Universitetshospital fortælle, at de økonomiske trængsler ville fortsætte i de kommende år. I maj 2018 hed det, at næste år (altså i år) skulle hospitalet spare 390 millioner kroner, mens hospitalet i 2020 og 2021 skulle spare 425 millioner kroner årligt.

Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, forklarede dengang i et læserbrev i Jyllands-Posten, hvorfor hospitalet er kommet i økonomisk uføre.

"Årsagen til besparelserne er altså et kompliceret samspil af nødvendige investeringer, stramme økonomiske rammer fra statens side og øgede behandlingsbehov. Det gør, at vi ikke har noget polster, der kan absorbere de overraskelser, der i et så stort projekt kommer fra byggeriet. De rammer os med fuld kraft oveni," skriver han.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter