Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Alle supersygehuse skal kulegraves

Rigsrevisionen bebuder stor undersøgelse af samtlige 16 supersygehus-projekter i landet, fordi økonomiske problemer kan beskære projekterne så hårdt, at supersygehusene alligevel ikke bliver super.

Det skriver Berlingske.

Den omfattende kulegravning kommer, fordi nogle projekter på blandt andet Rigshospitalet og på Herlev Hospital er forsinkede og trues af underskud. Et storstilet byggeprojekt på f.eks. Herlev Hospital er økonomisk presset og bliver yderligere seks måneder forsinket efter en række byggefejl. Der er bl.a. mistanke om, at støbte betongulve mangler bæreevne, hvilket kan betyde, at de skal hugges op og udføres forfra. 

På grund af besparelser vil der f.eks. formentlig heller ikke blive råd til køkken på det kommende supersygehus i Hillerød.

»Når vi investerer så massivt i en ny og moderne sygehusstruktur, som vi gør med kvalitetsfondsbyggerierne til samlet set 50 mia. kroner, så skal der selvfølgelig være tjek på sagerne. Derfor er det også helt naturligt, at Rigsrevisionen interesserer sig for arbejdet, for de skal være med til at sikre, at skatteborgernes penge bliver brugt bedst muligt,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Berlingske.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter