Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Tværgående aftale udvider behandlingsansvar i hovedstadsområdet

Region Hovedstaden, 29 kommuner og PLO Hovedstaden har allerede en aftale om 72 timers behandlingsansvar for at skabe bedre overgange mellem hospital, kommunale døgnpladser og plejecentre og almen praksis. Fra 1. september udvider parterne aftalen til at omfatte borgere i eget hjem.

Peder Reistad, der er formand for PLO Hovedstaden, håber på færre genindlæggelser med den nye aftale.

”Det giver rigtig god mening at udvide ordningen om de 72 timers behandlingsansvar. Jeg ser meget frem til at følge med i, om antallet af genindlæggelser blandt de sårbare borgere vil falde som følge af tiltaget. Det er naturligvis noget, vi alle håber på, kan være den positive afledning,” siger han i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Øget tryghed for borgerne, en stor opgave for hospitalerne

På regionsgården i Hillerød ser man den udvidede aftale som en øget tryghed til især de svagelige borgere i Region Hovedstaden.

”Vores ældre og ofte meget sårbare borgere skal være trygge i overgangen mellem en indlæggelse på hospitalet og til eget hjem eller et kommunalt tilbud. Vi har på tværs påtaget os et stort ansvar for at forbedre overgangene med aftalen om 72 timers behandlingsansvar, og er det godt eksempel på arbejdet med at gøre sundhedsvæsenet mere nært og sammenhængende,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (Soc.).

I spidsen for arbejdet på regionens hospitaler står hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv fra Amager og Hvidovre Hospital. Hun roser, at medarbejderne har taget opgaven på sig.

”Der er flere, som kigger på det gode arbejde, vi laver på tværs af region, kommune og almen praksis med ønske om at gøre det samme, som vi har gjort. Det skal vi være stolte over. Men det ER en stor opgave for os at implementere aftalen om 72 timers behandlingsansvar, og der har også været udfordringer. Det er forståeligt, at nogen synes, det er udfordrende i en tid, hvor alle i forvejen er presset,” siger Birgitte Rav Degenkolv.