Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Taltz mere effektiv end Tremfya efter 12 uger

Taltz (ixekizumab) er signifikant bedre end Tremfya (guselkumab) efter 12 ugers behandling af patienter, der lever med moderat til svær plaque-psoriasis.

Det viser fase 4 IXORA-R-studiet, som har sammenlignet effektiviteten og sikkerheden af ​​Taltz med Tremfya. IXORA-R-forsøget er det første afsluttede forsøg med direkte sammenligning af en IL-17A-hæmmer (Taltz) og en IL-23/p19-hæmmer ved anvendelse af Psoriasis Area Severity Index (PASI) 100-score som det primære endepunkt.

Efter 12 uger mødte Taltz det primære endepunkt ved at påvise overlegenhed i andelen af ​​patienter, der opnår fuldstændig klar hud sammenlignet med Tremfya, målt ved PASI 100.

Taltz opfyldte desuden alle større sekundære endepunkter op til uge 12, hvilket inkluderer overlegenhed i forhold til Tremfya i andelen af ​​patienter, der opnåede PASI 75 i uge 2, PASI 90 i uge 4 og 8, PASI 100 i uge 4 og 8, sPGA (statisk Physician's Global Assessment) 0 i uge 12 og PASI 50 i uge 1.

"Helt klar hud og hurtig lindring af symptomer er mulig for mange mennesker, der lever med moderat til svær plaque-psoriasis, og bør være to emner, som hudlæger diskuterer med deres patienter," siger dr. Andrew Blauvelt, der er hudlæge og præsident for Oregon Medical Research Center i Portland, OR.

I alt 1.027 patienter med moderat til svær plaque-psoriasis deltog i undersøgelsen, hvor de tilfældigt blev udvalgt til i 24 uger enten at få Taltz (160 mg i uge 0, efterfulgt af 80 mg i uger 2, 4, 6, 8, 10 og 12, derefter 80 mg hver 4. uge) eller Tremfya (100 mg administreret ved subkutan injektion i ugen 0, uge ​​4 og derefter hver 8. uge). Den primære analyse blev udført efter 12 uger.

"Vi er glade for at se, at Taltz hjalp flere mennesker med at opnå 100 procent klar hud sammenlignet med Tremfya i uge 12. Disse positive resultater understreger, at Taltz er en vigtig behandlingsmulighed for mennesker med denne sygdom," siger dr. Lotus Mallbris, der er vicepræsident for immunologiudvikling hos producenten Lilly.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter