Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserFødselsdepression kan øge risikoen for at nyfødte får børneeksem

Moderens fødselsdepression ser ud til at påvirke nyfødte, så de har en større risiko at udvikle ​​børneeksem (atopisk dermatitis - AD) gennem hele barndommen og ungdomsårene.

Det antyder en ny amerikansk undersøgelse, hvor forskere har indsamlet, analyseret og fortolket data fra Fragile Families and Child Wellbeing Study, som følger næsten 5.000 børn født i store amerikanske byer mellem 1998 og 2000 (ca. tre fjerdedele af dem blev født af ugifte forældre).

AD er en kronisk, inflammatorisk hudsygdom, der typisk er kendetegnet ved kløe, smerter og søvnforstyrrelse. Det er også stærkt knyttet til en række psykiske lidelser, såsom depression, angst og selvmordstanker.

"Vi ved, at følelsesmæssige faktorer kan forværre AD-opblussen og påvirke sygdommens forløb," siger læge Jonathan Silverberg, der er lektor i dermatologi ved George Washington University School of Medicine and Health Sciences og seniorforfatter på ​​undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet Dermatitis.

"Tidligere undersøgelser har vist, at familiemiljø og andre miljøfaktorer kan have indflydelse på AD."

Resultaterne af analysen viste, at fødselsdepression var forbundet med større risiko for, at AD udvikler sig senere i barndommen og at sygdommen varer længere og medfører øget søvnforstyrrelse.

"Vores resultater antyder endvidere, at depression efter fødselen er forbundet med AD, selv hos ældre børn og unge, med mere vedvarende sygdom og større søvnforstyrrelse," siger Silverberg.

"Dette kan muligvis antyde en mere alvorlig AD."

Yderligere forskning er dog nødvendig for at bekræfte sammenhængen og finde de underliggende mekanismer samt identificere passende interventioner.

Forskerne mener, at børnelæger bør overveje screening og tidlig indgriben efter fødselsdepression for at identificere spædbørn med højere risiko for AD.

Børn, der er født af mødre med depression i postpartum-perioden og derover, kan muligvis øge screeningen for AD og atopisk sygdom samt brug af skånsom hudpleje og andre strategier til at mindske AD.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter