Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Skyrizi signifikant bedre end Cosentyx for voksne psoriasis-patienter

Mange flere psoriasis-patienters hud er helet efter et år i behandling med Skyrizi (risankizumab) end med Cosentyx (secukinumab).

Det viser resultater fra IMMerge, et sammenlignende åbent fase IIIb-studie, der nåede sit sekundære effektivitetsmål - overlegenhed i forhold til Cosentyx( secukinumab) efter 52 ugers behandling.

66 procent af Skyrizi-patienter opnåede fuldstændigt helet hud målt med PASI-score 100 sammenlignet med 40 procent af Cosentyx-patienterne, (p<0,001), oplyser producenten AbbVie, som har præsenteret resultaterne ved en online præsentation på American Academy og Dermatology’s netop overståede årlige virtuelle møde, 12. til 14.juni.

Richard B. Warren, professor i dermatologi ved Dermatology Center Salford Royal NHS Foundation Hospital, University of Manchester, betegner de nye resultater som vigtige:

”De viser, at en fuldstændig heling af huden er et realistisk behandlingsmål for mennesker, der lever med psoriasis. Jeg har selv set, hvilken positiv effekt det har på psoriasispatienters liv at være i stand til at opnå og vedligeholde en helet hud,” udtaler professor Warren.

Yderligere resultater fra undersøgelsen viser desuden, at en signifikant højere andel af patienter behandlet med Skyrizi opnåede en statisk Physician Global Assessment Score (sPGA) for helet eller næsten helet hud (sPGA 0/1) sammenlignet med de patienter, der blev behandlet med Cosentyx i uge 52 ( p <0,001).

AbbVie præsenterede i januar i år yderligere resultater fra denne undersøgelse, som viste, at Skyrizi også opnåede sine to primære effektmål:

”Skyrizi opnåede de to primære effektmål for PASI 90 ved at vise som minimum en ligeværdig effekt sammenlignet med Cosentyx i uge 16 og overlegenhed sammenlignet med Cosentyx i uge 52. I uge 16 opnåede 74 procent af patienterne, der blev behandlet med Skyrizi, PASI 90 sammenlignet med 66 procent af patienterne som blev behandlet med Cosentyx. Af patienterne, der blev behandlet med Skyrizi, opnåede 87 procent PASI 90 i uge 52 sammenlignet med 57 procent af patienterne behandlet med Cosentyx (p <0,001), ” fremgår det af studiet.

Data for sikkerhed viste desuden, at sikkerhedsprofilen for Skyrizi var i overensstemmelse med den, der blev observeret i tidligere rapporterede studier, hvori der ikke blev observeret nye sikkerhedssignaler frem til uge 52:

”Hyppigheden af ​​bivirkninger var sammenlignelig mellem Skyrizi og Cosentyx, uden statistiske forskelle. De mest almindelige bivirkninger var nasopharyngeal, øvre luftvejsinfektion, hovedpine, ledsmerter og diarré. Forekomsten af ​​alvorlige bivirkninger var 5,5 procent i Skyrizi-gruppen og 3,7 procent i Cosentyx-gruppen. Bivirkninger, der førte til seponering af medikamentet i undersøgelsen, var 1,2 procent i Skyrizi. gruppe og 4,9 procent i Cosentyx-gruppen.1 Der opstod ingen dødsfald i nogen af ​​behandlingsgrupperne,” lyder det.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo