Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Svær psoriasis koster arbejdstimer på jobbet

Jo værre psoriasis har udviklet sig, desto værre bliver patienternes livskvalitet, arbejdsproduktivitet og selvrapporterede symptomer.

Det viser en ny undersøgelse fra University of Connecticut Health Center i Farmington, hvor forskere har set på sammenhængen mellem sværhedsgraden af psoriasis - vurderet ved kropsareal (BSA) og Investigator's Global Assessment (IGA) - og patientrapporterede resultater blandt 1.529 voksne psoriasispatienter fra Corrona Psoriasis Registry.

Patienterne blev behandlet med biologiske eller ikke-biologiske systemiske psoriasismedikamenter.

Forskerne fandt ud af, at jo sværere psoriasis var, desto værre blev symptomerne. Og de forskellige livskvalitets- og produktivitetsundersøgelser forværredes også.

Moderat til meget svær psoriasis målt ved hjælp af BSA var forbundet med flere tilfælde af "svækkelse under arbejdet" og "daglige aktiviteter var hæmmede" i WPAI-spørgeskemaet når man sammenlignede med mild psoriasis.

Der blev også konstateret sammenhæng mellem meget alvorlig psoriasis og øget risiko for at arbejde mindre eller, at arbejdet blev påvirket sammenlignet med mild psoriasis. Ved anvendelse af IGA var resultaterne de samme.

"Øget sværhedsgrad målt med både BSA og IGA var forbundet med forværrede patientrapporterede resultater," konstarerer forfatterne, der har fået undersøgelsen offentliggjort i BMJ Open.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter