Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Genfejl forbinder eksem med vejrtrækningsproblemer

Der er en forbindelse mellem en almindelig genfejl og eksem, nasal blokering og hvæsende vejrtrækning hos babyer ned til seks måneder.

Det viser en ny undersøgelse ved Brighton og Sussex Medical School (BSMS), hvor forskere har fulgt 2.312 gravide kvinder i England og Skotland, som gav en navlestrengsprøve ved fødslen eller spyt fra spædbarnet for at kunne genotype babyerne.

Babyerne blev opfølgende tjekket for symptomer relateret til allergiske sygdomme som tør hud, eksem, hvæsende vejrtrækning og nasal blokering efter seks, 12 og 24 måneder ved spørgeskemaer sendt til plejepersonalet.

Genfejlene forværrede eksem, hvæsende vejrtrækning og nasal blokering efter seks måneder. Men mens defekten påvirkede eksem efter et år, forværrede de ikke længere vejrtrækning og næseblokering. Efter to år forværrede genfejlene hovedsageligt eksem og nasal blokering, men ikke vejrtrækningen.

Forskerne var især optagede af proteinet filaggrin, der findes i huden og næsehulen, hvor det hjælper med at opretholde hudbarrieren, men tidligere undersøgelser har vist, at defekter i gensyntesen af ​​filaggrin er stærkt knyttet til risikoen for at udvikle eksem, og hvor alvorligt eksemet og astmaen udvikler sig i barndommen.

"De problemer, der påvirker barnet, ændrer sig med tiden og her repræsenterer filaggrin-genetiske variationer et større ensemble i det store orkester for allergisk sygdom," siger professor Somnath Mukhopadhyay, der er formand for pædiatri ved BSMS og har fået undersøgelsen offentliggjort i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Undersøgelsen rejser nye spørgsmål om, hvor tidligt disse defekter kan begynde at påvirke babyer i livet og hvor alvorligt det resulterer i alvorlige helbredsproblemer. Den antyder også, at behandling, der er rettet mod børn, med disse genetiske defekter fra fødslen, kan forbedre deres liv.

"Brug af simple cremer fra fødselen målrettet børn, der har disse genfejl, kan hjælpe med at rette op på dette problem og dermed lindre lidelser hos spædbarnet og senere i livet.," mener Mukhopadhyay.

"Denne hudbarriere defekt fører til selektiv opståen af ​​allergener, der øger sygdomsbyrden. Om sådanne barrierefejl kan gøre os mere sårbare over for agenter, der forårsager infektion, såsom vira, er endnu ikke klarligt. Vi er midt i en pandemi hvor nogle mennesker er berørt, men mange ikke er. Kan det være. at en mangelfuld ydre barriere i hud og mund gør nogle af os mere sårbare? Hvis ja, ville identifikation af patienter, der bærer disse defekter, hjælpe os med bedre at beskytte dem, der er mere sårbare?"

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter