Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tremfya viser flotte fire års resultater mod psoriasis

Tremfya (guselkumab) medfører store forbedringer i uge 100 og uge 204 (fire år) for patienter med psoriasis.

Det viser resultater af det udvidede VOYAGE 2-studie, hvor 80 procent af patienterne, der blev behandlet med 100 mg guselkumab hver 8. uge (q8w), efter fire år opnåede mindst 90 procent forbedring af Psoriasis Area and Severity Index (PASI 90).

Også efter fire år var andelen af ​​patienter, der opnåede en IGA (Investigator Global Assessment) score for klar (0) eller minimal sygdom (1), 82 procent, og 51 procent af patienterne opnåede PASI 100 eller fuldstændig clearance af deres psoriasisplaques.

Resultaterne er præsenteret på American Academy of Dermatology virtuelle kongres 12-14. juni.

VOYAGE 2-endepunkter inkluderede også patientrapporterede resultatmål, herunder Dermatology Life Quality Index (DLQI) og Psoriasis Symptoms and Signs Diary (PSSD).

Efter fire år opnåede 69 procent af patienterne en DLQI-score på 0 eller 1 (indikerer ingen påvirkning af hudsygdom for sundhedsrelateret livskvalitet), 40 procent rapporterede en PSSD-symptom score på 0, og 27 procent rapporterede en PSSD-tegnscore på 0 (ingen symptomer eller tegn på psoriasis).

”Psoriasispatienter er ofte belastet af fysisk smerte og ubehag, og det at give langvarig lindring af sygdommen er også vigtigt for at lindre den relaterede indvirkning på patienternes livskvalitet," siger læge Kristian Reichi, der er professor i Translational Research in Inflammatory Skin Diseases på Universitetsklinik Hamburg-Eppendorf (UKE), Tyskland, og chefforsker på VOYAGE 2-undersøgelsen.

"Resultater fra VOYAGE 2-studiet viser guselkumab som en effektiv behandling gennem fire år, hvilket giver patienter, der muligvis oplever kroniske psoriasissymptomer, en langtidsbehandlingsmulighed."

Resultater fra det randomiserede, placebokontrollerede, head-to-head, fase 3 VOYAGE 1-forsøg, der sammenligner patientrapporterede resultater for guselkumab og adalimumab (Humira), blev også præsnteret på American Academy of Dermatologys virtuelle kongres.

Resultaterne viser, at i uge 48 var ca. 42 procent af de guselkumab-behandlede patienter og 23 procent af de adalimumab-behandlede patienter symptomfri, hvilket blev demonstreret ved en PSSD-symptom score på 0 og 36 procent mod 19 procent (begge p <0,001 ) var tegnfri - altså med en PSSD-tegnscore på 0. Dertil oplevede patienter behandlet med guselkumab numerisk mere tid fri for symptomer som kløe og smerte, og tegn som revnet og skællende hud sammenlignet med patienter behandlet med adalimumab.

”De fireårige patientrapporterede resultater i VOYAGE-programmet er især bemærkelsesværdige, fordi de viser, at effektivitetsdataene for guselkumab svarer til næsten 70 procent af patienterne, der rapporterede, at deres hudsygdom ikke havde nogen negativ indflydelse på deres sundhedsrelaterede livskvalitet og cirka 40 procent af patienterne rapporterede, at de var symptomfri," siger læge Lloyd Miller, der er vicepræsident for Immunodermatology Disease Area Leader, Janssen Research & Development.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter