Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

JAK-hæmmeren brepocitinib rykkede på EADV

EADV: Tre ud af fire patienter med mild til moderat atopisk dermatitis opnåede statistisk signifikant og klinisk meningsfuld forbedring af sygdomsaktivitet i et randomiseret, kontrolleret fase II forsøg med en ny topisk behandling, brepocitinib.

Patienter behandlet med en eller to gange daglig påsmøring af brepocitinib en procent havde mere end 70 procent forbedring af eksemområdet og sværhedsindekset (EASI) efter seks uger. To gange daglig påføring af tyrosinkinase 2 / Janus kinase 1 (TYK2 / JAK1)-hæmmer førte til en gennemsnitlig forbedring på 75 procent, og en enkelt anvendelse af en procent -formuleringen opnåede 70,1 procent forbedring. Den laveste undersøgte dosis (0,1 procent QD) førte til en 58,3 procent reduktion i EASI-score fra baseline til seks uger.

Det fremgår af et studie, som har undersøgt 182 patienter behandlet med forskellige koncentrationer af TYK2 / JAK1) –hæmmereren, brepoctinib, gennem seks uger. Studiet blev fremlagt (Abstract D1T03.4D) af læge, Megan Landis, fra University of Louisville i Kentucky, på den virtuelle, årlige kongres, European Academy of Dermatology and Venereology (EADV).

"Topisk brepocitinib er effektivt hos patienter med mild til moderat topisk dermatitis og virker meget sikker med kun milde bivirkninger fremkommet under behandlingen," sagde Landis og fortsatte: 

"Vi så signifikante reduktioner i EASI-score ved brug i seks uger med både en procent dosering én gang dagligt og en procent dosering to gange dagligt. Forbedring af IGA [investigator globale assessment -responsraten i uge seks var signifikant for alle én-gang-dagligt brugerne og for 0,3 procent dosen brugt to gange dagligt. "

Derudover oplevede en betydelig andel af patienterne ifølge Landis mindst en fire-punkts forbedring i Peak Pruritus Numerical Rating Scale (PP-NRS). Landis forklarede desuden i sit oplæg, at brepocitinib er udviklet i kraft af viden om, at både TYK2 og JAK1 har nøgleroller i udviklingen af ​​atopisk dermatitis, da JAK1 blokerer Th2-aksen og TYK2 blokerer Th17-aksen. 

Pfizers fase II-forsøg, som Megan Landis er primær investigator på, involverede patienter i alderen 12 til 75 år med mild eller moderat atopisk dermatitis (IGA-score 2 eller 3, EASI-total score 3 til 21, legemsoverflade 2-20 procent, PP-NRS ≥2). De oprindeligt 292 patienter var randomiserede til i alt fire forskellige brepocitinib-arme i form af en gang daglig indsmøring (0,1 procent til 3,0 procent) samt til to arme med to gange daglig påførelse (0,3 procent og 1,0 procent) og endelig til eller to aktive kontrolarme (en gang dagligt eller to gange dagligt). Det primære endepunkt var ændring i EASI-score efter seks uger.

Den foreløbige analyse viste ifølge Megan Landis, at brepocitinib en gang dagligt førte til fald i EASI på 58,3 procent til 70,1 procent overfor 44,4 procent i aktiv kontrolarm. Kun brepocitinib en procent-armen opnåede statistisk signifikans i forhold til kontrolgruppen (P <0,05). I armene to gange dagligt overgik brepocitinib en procent signifikant kontrolgruppen, som havde en gennemsnitlig forbedring på 47,6 procent efter seks uger (P <0,05).

Brepocitinib 0,3 procent-gruppen førte til en gennemsnitlig EASI-forbedring på 58,6 procent.

Brepocitinib-studiet var en af ​​flere EADV-præsentationer, der afspejler den aktuelle interesse i JAK-hæmning af atopisk dermatitis.