Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Topikal Opzelura stadig effektiv mod vitiligo efter et år

EADV: Topikal behandling af vitiligo med Opzelura (ruxolitinib) er fortsat en succes efter et år, ifølge en samlet analyse af to fase III-forsøg, der viser støt stigende repigmentering ved længere brug af JAK1/2-hæmmeren.

Resultaterne af TruE-V1- og TruE-V2-studierne blev præsenteret i to abstracts (#554 og #3640) samt ved en Late Breaking-session lørdag på European Academy of Dermatology and Venereology's årskongres i Milano.

Opzelura er den første behandling, der er godkendt til repigmentering blandt patienter med vitiligo, og lægemidlet har betydet nyt håb for millioner af mennesker med den karakteriske hudsygdom.  

Blandt de 674 oprindelige deltagere i TruE-V-studierne fortsatte 569 efter 24 uger i en ikke-randomiseret del af studierne; to tredjedele blev ved med at bruge Opzelura to gange dagligt, mens de resterende krydsede over fra placebo til aktiv behandling. I alt gennemførte 79 procent af patienterne 52 ugers behandling.

De deltagere, der havde benyttet lægemidlet længst, oplevede også den største effekt.

Nåede ikke et plateau

Når Opzelura "blev brugt fra begyndelsen, kan man se en langsom stigning [i repigmentering] over tid," sagde Thierry Passeron, professor i dermatologi ved Université Côte d’Azur i Frankrig, som præsenterede resultaterne. "Og det, der er så uhyre vigtigt at lægge mærke til, er, at vi ikke nåede et plateau."

Efter et års behandling med Opzelura havde 30 procent af patienterne opnået en forbedring på mindst 90 procent i Vitiligo Area Scoring Index for ansigtet (F-VASI90). Halvdelen havde opnået F-VASI75, og tre fjerdedele F-VASI50.

På hænder og fødder, som er notorisk svære at repigmentere, opnåede en tredjedel af patienterne VASI50, rapporterede Thierry Passeron.

Andelen af patienter, der opnåede total VASI50 efter et år var 51 procent, og mere end en tredjedel (36 procent) oplevede, at deres vitiligo enten var "meget mindre synlig" eller "ikke længere synlig".

Patienter, der først havde fået placebo og derfor kun modtog aktiv behandling i 28 uger, oplevede tilsvarende mindre forbedringer på alle kropsområder.

I løbet af studierne oplevede 52 procent og 36 procent af deltagerne uønskede hændelser i henholdsvis Opzelura- og placebo-grupperne. Alvorlige uønskede hændelser blev rapporteret for 15 patienter, men ingen af hændelserne blev anset for at være relateret til lægemidlet, og kun fire fik deltagerne til at forlade studierne.