Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Positiv CHMP-udtalelse om Fasenra-pen som hjemmeadministration

AstraZeneca har netop fået en positiv CHMP-udtalelse for firmaets nye Fasenra-pen, der er en pre-fyldt injektor til engangsbrug, som giver mulighed for  selvadministration.

Det Europæiske Lægemiddelagenturs Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) har givet AstraZeneca en positiv udtalelse i forbindelse med administration af lægemidlet Fasenra (benralizumab) som selvbehandling i eget hjem samt virksomhedens nye pre-fyldte engangsinjektor (Fasenra-pennen).

Den positive holdning til hjemmeadministration og Fasenra-pennen finder man også i henholdsvis fase III GREGALE- og GRECO-forsøgene samt fase I AMES-forsøget. Fasenras sikkerhed og tolerabilitet i alle tre forsøg var i overensstemmelse med medicinens allerede kendte profil.

Mene Pangalos, koncerndirektør for F & U i BioPharmaceuticals, siger om den nye mulighed for hjemmeadministration:

”Fasenra er den eneste biologiske luftvejsmedicin, man kan nøjes med at tage hver ottende uge efter den indledende fase med belastningsdosis. Den positive udtalelse fra CHMP betyder, at vi er tættere på at kunne tilbyde Fasenra på en måde, som er endnu mere praktisk for mange patienter. Vi håber, hjemmeadministration og Fasenra-pennen vil spille en vigtig rolle i at hjælpe læger med at gøre behandlingen med biologiske lægemidler tilgængelige for flere mennesker med svær eosinofil astma.”

AstraZeneca forventer, at det amerikanske lægemiddelagentur FDA vil træffe en lovgivningsmæssig beslutning om hjemmeadministration og om den nye pre-fyldte engangsinjektor i anden halvdel af 2019.

Som hjemmeadministration vil Fasenra være tilgængelig som både en fast 30 mg subkutan injektion, der kan tages ved hjælp af en fyldt engangssprøjte eller Fasenra-pen, begge med en tynd 29-gauge nål. De første tre doser skal tages hver fjerde uge, og herefter kan patienten nøjes med en injektion en gang hver ottende uge.

Den nye Fasenra-pen gør det muligt for patienter og plejepersonale at administrere medicinen enkelt. Enheden indeholder et lille vindue og har hørbare klik i starten og slutningen af ​​injektionen, hvilket kan guide patienter til en succesfuld hjemmeadministration.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter