Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fase III data for allergivaccine publiceres i førende tidsskrift

For første gang fremlægges analysen af data, fra fase III-studiet af allergivaccinen Acarizax, i sit fulde omfang. Det sker når resultaterne publiceres i The Journal of Allergy and Clinical Immunology (JACI).

ALKs husstøvmidetablet blev for nylig godkendt i 11 europæiske lande til brug hos voksne patienter med allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider. Tabletbehandlingen er lanceret i Danmark til patienter med følgende indikationer: “Vedvarende moderat til svær husstøvmideudløst allergisk rhinitis trods symptomlindrende behandling,” samt “Husstøvmideudløst allergisk astma, som ikke er velkontrolleret ved inhalationssteroider, og forbundet med let til svær husstøvmideudløst allergisk rhinitis.”

Hovedresultaterne fra fase III-studier er tidligere fremlagt på den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) i København i 2014, men med JACI-artiklen er det første gang, at en analyse af forsøgsresultaterne er blevet offentliggjort i fuldt omfang, skriver ALK i en pressemeddelelse.

The Journal of Allergy and Clinical Immunology

Kilde: ALK samt Pro.Medicin 

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter