Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskere finder kræftcellernes sårbarhed

Endnu et skridt er taget i retning af at skræddersy behandling af kræft.

Europæiske forskere har opdaget en ny funktion af det vigtige protein REV7, nemlig at det kan afsløre, hvilke kræftpatienter som kan have nytte af behandling med den såkaldte PARP-hæmmer.

Hvis proteinet REV7 er til stede i kræftcellen, har patienten en bedre chance for at reagere positivt på en bestemt kræftbehandling.

Det er et stort fremskridt, hvis man kan ramme kræftcellernes akilleshæl - der hvor de er mest sårbare.

De nye resultater offentliggøres i det ansete videnskabelige tidsskrift Nature.

”Vi har store forventninger til den ny opdagelse, som er en lille men vigtig brik i det store puslespil om kræftens gåder,” siger professor Jiri Bartek, Center for Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse, der står bag resultatet sammen med et europæisk forskerteam ledet af hollandske forskere.

” De nye resultater ser lovende ud, men vi har behov for mere forskning for at forstå mekanismerne fuldt ud bag kræftcellernes reparationssystemer. Forhåbentligt kan fundet af REV7 med tiden hjælpe os til at udvikle en mere præcis behandling for kræftsygdomme, som vi stadig har svært ved at behandle,” siger han til Kræftens Bekæmpelse.

Han tilføjer, at man vil kunne ramme kræftcellen der, hvor den er mest sårbar.

Læs mere på cancer.dk

 

Tags: kræftceller, PARP-hæmmer

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter